Weather Icon
Τουρκία 1 Απριλίου 2024

Ερντογάν σε Ρούτε: Θα στηρίξουμε για νέο ΓΓ του ΝΑΤΟ υποψήφιο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μας

Ερντογάν σε Ρούτε: Θα στηρίξουμε για νέο ΓΓ του ΝΑΤΟ υποψήφιο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μας

Η Τουρκία θα αποφασίσει στο πλαίσιο της στρατηγικής σοφίας και της ισότητας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή ότι η Άγκυρα θα υποστηρίξει έναν υποψήφιο για τη θέση του νέου επικεφαλής του ΝΑΤΟ με βάση τις προσδοκίες και τις ανάγκες της, όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν είπε στον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ολλανδίας ότι η Τουρκία αναμένει από τον νέο επικεφαλής της Συμμαχίας να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των συμμάχων όσον αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να λάβει υπόψη του τις ευαισθησίες των συμμάχων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είναι μέλη της, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Κατά τη διάρκεια της συΝομιλίας τους, ο Ερντογάν δήλωσε ότι υπό το πρίσμα αυτών των αρχών, η Τουρκία θα λάβει την απόφασή της για το θέμα αυτό στο πλαίσιο της στρατηγικής σοφίας και της ισότητας.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube