Πακιστάν 23 Απριλίου 2024

Έρευνα του Humanities & Social Sciences Communications! Η φτώχεια στο Πακιστάν ωθεί σε εγκληματικές δραστηριότητες

Έρευνα του Humanities & Social Sciences Communications! Η φτώχεια στο Πακιστάν ωθεί σε εγκληματικές δραστηριότητες

Διερεύνηση της πολυδιάστατης φτώχειας στο Πακιστάν σε εθνικό, περιφερειακό και επαρχιακό επίπεδο

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Humanities and Social Sciences Communications από τον Wajiha Haq και τους συνεργάτες του έδωσε μια βαθύτερη κατανόηση της φτώχειας στο Πακιστάν. Αυτή η μελέτη μετρά τη φτώχεια χρησιμοποιώντας όχι μόνο χρήματα, αλλά και εκπαίδευση, υγεία και βιοτικό επίπεδο, και διαπιστώνει ότι το 24% του πληθυσμού υποφέρει από πολλαπλές στερήσεις. Η εκπαίδευση είναι ο τομέας όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται περισσότερο, γεγονός που έχει σοβαρές επιπτώσεις στη νεολαία του έθνους και τις μελλοντικές προοπτικές απασχόλησης τους.

Αυτή η εκτεταμένη φτώχεια είχε κάποιες ατυχείς παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης βίζας για προσκυνητές από Πακιστανούς υπηκόους. Αυτές οι βίζες προορίζονται για θρησκευτικά προσκυνήματα σε ιερούς τόπους στη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Ιράν, αλλά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για παράνομες δραστηριότητες όπως η επαιτεία και τα μικροεγκλήματα. Αναφορές αναφέρουν ότι πολλοί Πακιστανοί που συνελήφθησαν σε αυτές τις χώρες ταξίδευαν με τέτοιες βίζες, γεγονός που τείνει τις διπλωματικές σχέσεις του Πακιστάν με αυτά τα έθνη.

Η κατάχρηση αυτών των θεωρήσεων συχνά περιλαμβάνει επαιτεία και πορτοφολάδες, ειδικά γύρω από σημαντικούς θρησκευτικούς χώρους όπως το Masjid-al-Haram στη Μέκκα. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επεσήμαναν συγκεκριμένα ότι ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς τους ανήλικους εγκληματίες είναι από το Πακιστάν. Αυτή η σύνδεση μεταξύ φτώχειας και εγκληματικότητας αναδεικνύει τις απελπιστικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται οι άνθρωποι, ωθώντας τους προς αυτές τις παράνομες πράξεις ως μέσο επιβίωσης.

Η πακιστανική κυβέρνηση απάντησε με αυστηρότερους ελέγχους για τις θεωρήσεις και συνεργαζόμενη στενότερη με τις διεθνείς αρχές επιβολής του νόμου για να αποτρέψει αυτές τις δραστηριότητες. Τα μέτρα περιλαμβάνουν πιο διεξοδικούς ελέγχους ιστορικού και διαδικασίες βιομετρικής επαλήθευσης. Οι πρεσβείες του Πακιστάν εκτελούν επίσης προγράμματα για την εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με τις σοβαρές συνέπειες της κατάχρησης βίζας, τονίζοντας τη σημασία της εθνικής αξιοπρέπειας.

Η μελέτη του Haq και των συνεργατών του απαιτεί σημαντικές βελτιώσεις στην εκπαιδευτική πρόσβαση και ποιότητα, που μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φτώχειας και των αρνητικών αποτελεσμάτων της. Εξοπλίζοντας καλύτερα τη νεολαία με εκπαίδευση και επαγγελματικές δεξιότητες, υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί η οικονομική απόγνωση που οδηγεί στην κατάχρηση των θεωρήσεων.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής καλούνται να επικεντρωθούν στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών εργασίας για νέους, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, και να συνεχίσουν να βελτιώνουν τις νομικές διαδικασίες σχετικά με την έκδοση βίζας. Αυτό όχι μόνο θα συμβάλει στη μείωση των παράνομων δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, αλλά θα ενισχύσει επίσης την παγκόσμια θέση του Πακιστάν.

Συμπερασματικά, η σύνδεση μεταξύ της πολυδιάστατης φτώχειας στο Πακιστάν και της κατάχρησης βίζας αναδεικνύει ένα κρίσιμο κοινωνικοοικονομικό ζήτημα. Η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της φτώχειας μέσω πρωτοβουλιών εκπαίδευσης και απασχόλησης θα μπορούσε να μετριάσει αυτά τα προβλήματα και να βελτιώσει την εικόνα του Πακιστάν διεθνώς. Η αποτελεσματική εφαρμογή πολιτικής και η διεθνής συνεργασία είναι ουσιαστικής σημασίας σε αυτές τις προσπάθειες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube