REAL TIME |

Weather Icon

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα

Τις επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ στηλιτεύει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. «Η ελληνική Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ το απόγευμα υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Συγκαλείται εκτάκτως το απόγευμα (18:00) της Κυριακής (14/04) το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο της ιρανικής επίθεσης με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

Λόγω των εξελίξεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επιστρέφει εσπευσμένα σήμερα Κυριακή από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα.

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε από τις ΗΠΑ ο κ. Δένδιας.

Όπως έγινε, νωρίτερα, γνωστό από το υπουργείο, ο κ. Δένδιας δεν θα παραστεί στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube