Weather Icon
ΗΠΑ 6 Απριλίου 2024

Δαμασκός: Η Ουάσιγκτον αναμένει σύντομα, αντίποινα από το Ιράν

Δαμασκός: Η Ουάσιγκτον αναμένει σύντομα, αντίποινα από το Ιράν

REUTERS/Firas Makdesi

Το Ισραήλ χτύπησε κτίριο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό

Το Ιράν αναμένεται να απαντήσει στο χτύπημα του Ισραήλ στην πρεσβεία στη Δαμασκό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται ενεργά για ένα «σημαντικό» χτύπημα αντιποίνων από το Ιράν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μετά την ισραηλινή επιδρομή σε κτίριο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται ενεργά για μια «σημαντική» επίθεση την επόμενη εβδομάδα», μετέδωσε το CNN επικαλούμενο υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος , που χαρακτήρισε «αναπόφευκτα» τα ιρανικά αντίποινα.

Την υπόθεση αυτή συμμερίζεται και η ισραηλινή πλευρά.

Το CBS ανέφερε, επικαλούμενο αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, ότι είναι «άγνωστος» ο στόχος της αναμενόμενης επίθεσης. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι υποθέτουν ότι μια επίθεση σε μια ισραηλινή διπλωματική εγκατάσταση είναι πιθανή μέχρι το τέλος του Ραμαζανιού,την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και οι δύο κυβερνήσεις προετοιμάζονται εντατικά για μια ιρανική επίθεση, «η οποία θα μπορούσε να λάβει διαφορετικές μορφές», με στόχο αμερικανικές όσο και ισραηλινές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, και οι δύο κυβερνήσεις δεν γνωρίζουν «πότε και πώς το Ιράν σχεδιάζει μια αντεπίθεση».
Το CBS, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι το Ιράν σχεδιάζει επίθεση με drones και πυραύλους κρουζ. Το ερώτημα είναι αν θα εκτοξευθούν από το έδαφος του Ιράν ή από το Ιράκ ή τη Συρία.

Δύο ταξίαρχοι και άλλα πέντε μέλη της ισχυρής Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, την περασμένη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube