Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 13 Μαρτίου 2024

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Καταρρίφθηκαν 58 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Καταρρίφθηκαν 58 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Οι καταρρίψεις έγινναν σε Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ, Βορονέζ, Κουρσκ, Ριαζάν και Λένινγκραντ

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/03) ότι 58 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στη διάρκεια της νύχτας.

Νωρίτερα ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ριαζάν είχε ανακοινώσει πως ένα διυλιστήριο πετρελαίου στοχοθετήθηκε την Τετάρτη (13/03) από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιφέρειά του, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μόσχας, και πως η επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό ανθρώπων και πυρκαγιά.

Δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη στοχοθέτησαν σήμερα και άλλες ρωσικές περιφέρειες, κυρίως αυτές του Μπέλγκοροντ, του Μπριάνσκ, του Κουρσκ και του Βορονέζ, που συνορεύουν και οι τέσσερις με την Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν τραυματισμούς, όπως ανακοινώθηκε από τις αντίστοιχες περιφερειακές αρχές.

«Το διυλιστήριο πετρελαίου του Ριαζάν δέχθηκε επίθεση από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες», έγραψε στην πλατφόρμα Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ριαζάν, ο Πάβελ Μάλκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαιτίας της επίθεσης «εκδηλώθηκε πυρκαγιά» στο διυλιστήριο αυτό, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καυσίμου στην κεντρική Ρωσία και ελέγχεται από τη γιγάντια πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft.

«Όλες οι υπηρεσίες διάσωσης επιχειρούν επιτόπου», πρόσθεσε ο Μάλκοφ, διευκρινίζοντας ότι μετέβη και ο ίδιος στον τόπο της επίθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube