Weather Icon
Ισραήλ , ΟΗΕ , Παλαιστίνη 12 Μαρτίου 2024

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να κηρύξει «τρομοκρατική οργάνωση» τη Χαμάς

ΥΠΕΞ Ισραήλ: Ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να κηρύξει «τρομοκρατική οργάνωση» τη Χαμάς

Τι Ίσραελ Κατζ από το ΣΑ του ΟΗΕ

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ ζήτησε να κηρύξουν τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και να την πιέσουν να απελευθερώσει όλους τους ομήρους.

«Η Χαμάς πρέπει να κηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση και να αντιμετωπίσει τις πιο βαριές κυρώσεις που είναι δυνατόν», είπε ο Κατζ.

Απαιτεί από το ΣΑ του ΟΗΕ «να ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στην οργάνωση Χαμάς για να απελευθερώσει αμέσως και άνευ όρων όλους τους απαχθέντες ομήρους».

«Παρακαλώ, προσπαθήστε με κάθε τρόπο να σταματήσετε αυτή τη ζωντανή κόλαση στη γη», παρακάλεσε ο Κατζ, προσθέτοντας ότι οι χώρες του Συμβουλίου έχουν την ευκαιρία να σώσουν 134 αθώους ανθρώπους.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε στις οικογένειες των ομήρων, ορισμένες από τις οποίες έχουν συναντήσει τον Κατζ στη Νέα Υόρκη, ότι 31 από τους ομήρους είναι νεκροί, ενώ κατηγόρησε τον ΟΗΕ ότι «σιωπά για τις ενέργειες της Χαμάς».

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε μηνών και των 41 συνόδων που συγκάλεσε ο ΟΗΕ από τις 7 Οκτωβρίου, ο ΟΗΕ δεν καταδίκασε ούτε αποδοκίμασε ποτέ αυτά τα βάναυσα εγκλήματα της Χαμάς», τόνισε.

«Η Χαμάς δεν μιλάει εκ μέρους του μουσουλμανικού κόσμου και σας ζητάμε να καταδικάσετε τα εγκλήματα σεξουαλικής βίας που διέπραξαν αυτοί οι βάρβαροι στο όνομα της μουσουλμανικής θρησκείας», είπε στην αρχή της ομιλίας του.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube