Weather Icon

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον επί προεδρίας Μπάιντεν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί για πρώτη φορά στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ που θεωρούν δεδομένη την επίσκεψή του στις 9 Μαΐου.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν διμερή θέματα, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η τελευταία κατάσταση στη Γάζα και η συνεργασία στον τομέα της άμυνας.

Να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον επί προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, μετά από χρόνια έντασης ανάμεσα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ενώ γίνεται μετά και τη συμφωνία που πέτυχε η Άγκυρα εξασφαλίζοντας F-16 με αντάλλαγμα το «πράσινο φως» της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. 

Για το τελευταίο αναφέρουν ότι ο Ερντογάν θα συζητήσει την επιτάχυνση της διαδικασίας προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F-16.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube