Weather Icon

Tο ΝΑΤΟ ξεκινά πολεμικές ασκήσεις στα σύνορα της Ρωσίας – Ενισχύει τις θέσεις του στην περιοχή

Tο ΝΑΤΟ ξεκινά πολεμικές ασκήσεις στα σύνορα της Ρωσίας – Ενισχύει τις θέσεις του στην περιοχή

Η άσκηση Nordic Response 2024 ξεκινάει και το ΝΑΤΟ στέλνει 20.000 στρατιώτες από 13 χώρες στα σύνορα της Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ με την εν λόγω άσκηση ενισχύει τις θέσεις του στις χώρες της Σκανδιναβίας, μετά τις απειλές του του Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά.

Συγκεκριμένα, η άσκηση θα λάβει χώρα σε Νορβηγία, Σουηδία και Φιλανδία, χώρες οι οποίες βρίσκονται στα σύνορα με την Ρωσία και θα διαρκέσει δυο βδομάδες.

Σύμφωνα με το scmp.com την άσκηση Nordic Response 2024, ηγείται η Νορβηγία, με την Φιλανδία να συμμετέχει με 4.000 στρατιώτες.


«Για πρώτη φορά, η Φινλανδία θα συμμετάσχει ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ στην άσκηση συλλογικής άμυνας των περιοχών της συμμαχίας», ανέφεραν οι Φινλανδικές Αμυντικές Δυνάμεις σε δήλωση.

Η Φινλανδία, η οποία μοιράζεται 1.340 χιλιόμετρα (830 μίλια) σύνορα με τη Ρωσία, εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2023 σε μια ιστορική κίνηση.

Τα κράτη που συμμετέχουν στην άσκηση που θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου είναι το Βέλγιο, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Δανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Περίπου τα μισά από τα στρατεύματα που θα συμμετέχουν σε ασκήσεις στην στεριά.

 

Nordic Response 2024: Το ΝΑΤΟ ξεκινά πολεμικές ασκήσεις στα σύνορα της Ρωσίας – Ενισχύει τις θέσεις του στην περιοχή (βίντεο)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube