Συμπληρωματική μήνυση αναμένεται να καταθέσουν εντός της ημέρας ενώπιον του ειδικού Εφέτη Ανακριτή συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, με στόχο την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου κατά όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η συμπληρωματική μήνυση θα στρέφεται και κατά των πολιτικών προσώπων, εναντίον των οποίων έχει ήδη υποβληθεί μήνυση εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, μέσω της συμπληρωματικής μήνυσης, προστίθεται ο ενδεχόμενος δόλος, υπό την έννοια ότι τουλάχιστον οι πολιτικοί γνώριζαν για την κατάσταση κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου και παρά ταύτα επέτρεπαν να κυκλοφορούν τα τρένα, χωρίς να έχουν θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφαλείας.

Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ούτε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες ασφαλείας για την κυκλοφορία των τρένων.

Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη: Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη

Σήμερα, Τρίτη, το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η μόνη που μπορεί να δώσει απαντήσεις είναι η Δικαιοσύνη, τονίζοντας πως το τελευταίο που θέλει είναι ο δημόσιος διάλογος να πέσει θύμα φημών και fake news. «Τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες, που έχουν το δικαίωμα να είναι οργισμένες. Η μόνη που μπορεί να δώσει απαντήσεις είναι η Δικαιοσύνη» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση περί «μπαζώματος» στο σημείο της τραγωδίας ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «επιχειρησιακές ενέργειες» καθώς «έπρεπε να σηκωθούν τα βαγόνια για να δούμε αν υπάρχουν νεκροί από κάτω». «Ψάχναμε ακόμη σορούς και βγαίνουν κάποιοι και μιλούν για μπάζωμα και τσιμέντωμα;» συμπλήρωσε.

Ναυτεμπορική