Την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό, κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη, περίπου 150 – 200 μέτρα από το κομβόι της ελληνικής αποστολής, κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Κατα΄την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου, ο κ. Μίλερ, σημείωσε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως οι ΗΠΑ είναι σε συνεχή επαφή τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Ουκρανία, ενώ υπογράμμισε πως τέτοιου είδους επιθέσεις είναι μία υπενθύμιση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση για την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή και με τις δύο χώρες. Δεν έχω συγκεκριμένες συνομιλίες να σας μεταφέρω. Νομίζω ότι το χτύπημα είναι άλλη μια υπενθύμιση το πως η Ρωσία συνεχίζει να χτυπά την Ουκρανία κάθε μέρα. Είναι μια υπενθύμιση της ανάγκης που έχει η Ουκρανία για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, και υπενθύμιση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να αναλάβει δράση, όπως του έχουμε ζητήσει να κάνει, προκειμένου να υποστηρίξει την Ουκρανία στον αγώνα της κατά της ρωσικής επιθετικότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία τον ευχαρίστησε για τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Ναυτεμπορική