Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, κατά την ομιλία του σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα στο Μπιλμπάο, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στο ισπανικό κοινοβούλιο να ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού Κράτους έως το τέλος της θητείας του το 2027.

Κάτι που όπως υπογράμμισε δε θα το κάνει από ηθική πεποίθηση αλλά επειδή είναι ο μοναδικός τρόπος – και για τα δύο κράτη- να συνυπάρξουν με ειρήνη και ασφάλεια.

Πιο αναλυτικά ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε «Κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου, θα προτείνω στο κοινοβούλιο την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ισπανία».

«Θα το κάνουμε όχι από ηθική πεποίθηση, διότι είναι ένας δίκαιος σκοπός, όμως επίσης διότι είναι ο μοναδικός τρόπος προκειμένου δύο κράτη, το Ισραήλ και η Παλαιστίνη, να μπορέσουν να συνυπάρξουν με ειρήνη και ασφάλεια», εξήγησε.

Ο Σάντσεθ, που επανεξελέγη τον Νοέμβριο του 2023, έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό Κράτος, όμως χωρίς, έως αυτή τη στιγμή, να έχει αναφέρει το ακριβές χρονικό πλαίσιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ