Weather Icon

Πόσα και ποιά όπλα έχει δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία;

Πόσα και ποιά όπλα έχει δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία;

Επειδή πολύς λόγος έγινε τελευταία για το εάν υπάρχει ή όχι συμφωνία με την Ουκρανία για την παραχώρηση οπλισμού, με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει πως δεν έκανε καμία εν κρυπτώ συμφωνία με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, έψαξα και βρήκα όλο τον οπλισμό που στείλαμε στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, έχουν παραδοθεί από τη χώρα μας στην Ουκρανία (από την εισβολή της Ρωσίας το 2022 μέχρι τώρα) ποσότητες από:

α. Τυφέκια εφόδου (assault rifles) ΑΚ – 47.

β. Αντιαρματικές ρουκέτες RPG-18.

γ. Ρουκέτες Πυροβολικού 122 mm.

δ. Τεθωρακισμένα οχήματα ΒΜΡ-1 (40 οχήματα).

ε. Αναλώσιμο φαρμακευτικό υλικό.

στ. Φυσίγγια διαμετρήμματος 7,62 Χ39 mm και 7,62 Χ54 mm.

ζ. Βλήματα 73mm.

Επίσης, έχουν πωληθεί στην Τσεχία με διακρατική συμφωνία βλήματα πυροβολικού των 105 mm, καθώς και 32 πυροβόλα Μ-101Α1 των 105 mm. Όλα τα προαναφερθέντα έχουν χαρακτηρισθεί από τις ΕΔ ως «εύχρηστα μη επιχειρησιακά αναγκαία». Το σύνηθες είναι να πουλάμε σε χώρες (όπως οι ΗΠΑ) οπλισμό τον οποίο η άμυνα της χώρας δεν χρειάζεται και οι χώρες αυτές να το παραδίδουν στην Ουκρανία. Να σημειώσω επίσης ότι στείλαμε εκπαιδευτές σε άρματα μάχης και σε ανορθόδοξο πόλεμο για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς κομάντος.

ΠΗΓΗ: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube