Weather Icon

Πολύπλοκο φαινόμενο! Η Ελλάδα να πάρει πρωτοβουλίες για το μεταναστευτικό – Πρόταση στον Καιρίδη

Πολύπλοκο φαινόμενο! Η Ελλάδα να πάρει πρωτοβουλίες για το μεταναστευτικό – Πρόταση στον Καιρίδη

Για πολλά παράδοξα που βαίνουν σε βάρος της Ελλάδας, στη διαχείριση του μεταναστευτικού κάνει λόγο, ο εμπειρογνώμων μετανάστευσης και αρχιπλοίαρχος του λιμενικού σώματος εν αποστρατεία, Κων/νος Καραγάτσος. Μέσα από τον Star fm και την εκπομπή Ήρθε η Ώρα, με την Όλγα Λαθύρη, τονίζει ότι επιβάλλεται να αλλάξει ο παρωχημένος κανονισμός του Δουβλίνου, που προβλέπει ότι υπεύθυνη για τον έλεγχο της αίτησης για χορήγηση ασύλου, είναι η πρώτη χώρα υποδοχής των μεταναστών, δηλαδή η χώρα μας, η οποία έχει επιπλέον χρέος να προστατέψει και τα σύνορά της και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Ο κ. Καραγάτσος θέτει το παράδειγμα της Αυστραλίας, που πέτυχε, ο έλεγχος της αίτησης ασύλου να γίνεται στις χώρες προέλευσης των μεταναστών και έτσι κόπηκαν οι ανεξέλεγκτες ροές, ενώ σταμάτησαν και οι τραγωδίες στη θάλασσα. Αναφέρει επίσης και το παράδειγμα της Ιαπωνίας, που μπορεί να αποκλείει την είσοδο των μεταναστών και προσφύγων, αλλά χρηματοδοτεί με ένα μεγάλο ποσό το μεταναστευτικό.

Αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα μετέωρο βήμα στο μεταναστευτικό Ελλάδα και Ευρωπαική Ένωση, που δεν οδηγεί πουθενά, ενώ μπορούμε με την σύσταση ενός φορέα στις τρίτες χώρες, να διευκολύνουμε τη μετανάστευση μέσω νομίμων διαύλων, όπως έκαναν οι Αυστραλοί πριν 15 χρόνια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube