Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 13 Μαρτίου 2024

Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις σε Σούμι και Ντονέτσκ

Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις σε Σούμι και Ντονέτσκ

Συνεχίζονται οι επιθέσεις

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ρωσικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βόμβες στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας Σούμι και Ντονέτσκ, δήλωσαν την Τετάρτη (13/03) αξιωματούχοι.

Οι Ρώσοι έριξαν μια βόμβα στην πόλη Μίρνοχραντ στην περιοχή Ντονέτσκ, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Βαντίμ Φιλάσκιν στο Telegram.

Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Σούμι, δήλωσε ότι υπήρξαν θύματα ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε πολυκατοικία, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η διοίκηση ανέφερε ότι 30 διαμερίσματα ενός πενταώροφου κτιρίου κατοικιών υπέστησαν ζημιές, ενώ 15 από αυτά καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Δέκα άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια, οκτώ από τους οποίους υπέστησαν τραυματισμούς, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Σημειώνεται ότι αργά την Τρίτη (12/03), ρωσικός πύραυλος έπεσε πάνω σε δύο πολυκατοικίες στην πόλη Κρίβι Ριχ της κεντρικής Ουκρανίας, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 50.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη, επαίνεσε τις ομάδες διάσωσης στο Telegram και υποσχέθηκε ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει.

Ρώσοι αξιωματούχοι σε περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία ανέφεραν την Τετάρτη, ότι το Κίεβο εξαπέλυσε σαρωτική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, στοχεύοντας και πάλι σε ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Πηγή: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube