Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 29 Μαρτίου 2024

Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Ράφα

Νετανιάχου: Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Ράφα

Φωτ. αρχείου: Reuters

Μόνο η στρατιωτική πίεση θα εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων, δήλωσε

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε αργά χθες, Πέμπτη, ότι ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να εισέλθει στην πόλη Ράφα, το έσχατο καταφύγιο των Παλαιστίνιων προσφύγων στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε τη σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια συνάντησης με τις οικογένειες των στρατιωτών που κρατούνται όμηροι από Παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα The Times of Israel.

«Ξέρω ότι κάθε μέρα που περνάει είναι κόλαση… Οι γιοι σας είναι οι ήρωές μας. Ηρωες του Ισραήλ», είπε ο κ. Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε στους συγγενείς των αιχμαλώτων ότι μόνο η στρατιωτική πίεση θα εξασφάλιζε την απελευθέρωση των ομήρων, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ «ετοιμάζεται να εισέλθει στη Ράφα».

«Προσωπικά το αντιμετωπίζω μέρα – νύχτα. Μόνο η συνέχιση της ισχυρής στρατιωτικής πίεσης που ασκήσαμε και θα ασκήσουμε… θα επιστρέψει τους πάντες», ανέφερε.

«Κατακτήσαμε το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και τη Χαν Γιουνίς. Εχουμε ασφαλίσει τη Λωρίδα και ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Ράφα», συνέχισε, επιμένοντας ότι όλα τα πλεονεκτήματα του Ισραήλ πρέπει να «χρησιμοποιούνται με σύνεση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγω καθημερινά».

Τα σχόλια του κ. Νετανιάχου έρχονται λίγες μόνο ημέρες αφότου η Ιερουσαλήμ ανακάλεσε τη διαπραγματευτική της ομάδα από το Κατάρ, αφού η Χαμάς απέρριψε την τελευταία της προσφορά στις συνομιλίες για συμφωνία ομήρων και εκεχειρία.

Πηγές: The Times of Israel, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube