Weather Icon
Βουλγαρία , Ινδία 21 Μαρτίου 2024

Μόντι: Η Ινδία δεσμεύεται να καταπολεμήσει την πειρατεία και την τρομοκρατία στον Ινδικό Ωκεανό

Μόντι: Η Ινδία δεσμεύεται να καταπολεμήσει την πειρατεία και την τρομοκρατία στον Ινδικό Ωκεανό

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι επιβεβαίωσε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 τη δέσμευση της Ινδίας για τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και την καταπολέμηση της πειρατείας και της τρομοκρατίας στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

Ο Ινδός ηγέτης απάντησε σε μήνυμα του Βούλγαρου Προέδρου Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ασφαλή επιστροφή επτά Βούλγαρων υπηκόων, οι οποίοι διασώθηκαν από το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στο βουλγαρικό πλοίο MV Ruen, το οποίο είχαν καταλάβει πειρατές.

Ο πρωθυπουργός Μόντι εξέφρασε την ικανοποίηση της Ινδίας που οι επτά Βούλγαροι υπήκοοι είναι ασφαλείς και σύντομα θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

“Εκτιμώ το μήνυμά σας Πρόεδρε @PresidentOfBg. Είμαστε χαρούμενοι που 7 Βούλγαροι υπήκοοι είναι ασφαλείς και θα επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα τους. Η Ινδία έχει δεσμευτεί να προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να καταπολεμήσει την πειρατεία και την τρομοκρατία στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μόντι σε ανάρτησή του. στο Χ.

Το πλοίο «Ρουέν» με οκτώ Βούλγαρους, εννέα Μυανμαρέζους και έναν υπήκοο της Αγκόλας αιχμαλωτίστηκε από πειρατές στην Αραβική Θάλασσα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε επίσημη ανάρτησή του στο X, ο Βούλγαρος Πρόεδρος είπε: «Ευχαριστώ ειλικρινά τον πρωθυπουργό @narendramodi για τη γενναία δράση του Πολεμικού Ναυτικού που διέσωσε το βουλγαρικό πλοίο «Ruen» και το πλήρωμά του, συμπεριλαμβανομένων 7 Βούλγαρων πολιτών».

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Μαρίγια Γκάμπριελ σε ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε το Σάββατο ότι είχε συνομιλία με τον Ινδό πρέσβη στη Βουλγαρία Sanjay Rana για την επιχείρηση του ινδικού ναυτικού στο MV Ruen και τον ευχαρίστησε για τη διάσωση Βούλγαρων υπηκόων.

“Χάρη στις προσπάθειες του ινδικού στρατού, ολόκληρο το πλήρωμα του πλοίου απελευθερώθηκε. Όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους και επί του παρόντος γίνονται προσπάθειες για την έγκαιρη επιστροφή τους στη Βουλγαρία”, ανέφερε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube