Weather Icon
Γενικά θέματα 26 Μαρτίου 2024

Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους της Χεζμπολάχ στο Μπααλμπέκ

Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε στόχους της Χεζμπολάχ στο Μπααλμπέκ

 Σφοδροί βομβαρδισμοί των IDF σε προπύργιο της Χεζμπολάχ
Το Ισραήλ φέρεται να χτύπησε προπύργιο της Χεζμπολάχ βαθιά στο εσωτερικό του Λιβάνου, σημειώνοντας το πιο βόρειο χτύπημα εν μέσω πολέμου.

Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν κοντά στο Μπααλμπέκ του βορειοανατολικού Λιβάνου.

Οι επιδρομές φέρονται να πραγματοποιούνται κοντά στην περιοχή της πόλης Αλ Αΐν στην περιφέρεια Μπααλμπέκ, σε απόσταση άνω των 110 χιλιομέτρων από τα ισραηλινά σύνορα

Πλάνα δείχνουν καπνό να αναδύεται από μια υποτιθέμενη στοχευμένη περιοχή, ενώ το Μπααλμπέκ έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Το εν λόγω χτύπημα ήταν η πέμπτη φορά που το Ισραήλ πλήττει θέσεις της Χεζμπολάχ στην περιοχή Μπααλμπέκ από την έναρξη των εχθροπραξιών στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Τα χτυπήματα έρχονται μετά την εκτόξευση πυραύλων της Χεζμπολάχ κατά της βάσης ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο όρος Μερόν στο βόρειο Ισραήλ.

Τα πυρά ρουκετών την τελευταία ημέρα προκάλεσαν επίσης ζημιές σε ένα οινοποιείο στη συνοριακή κοινότητα Αβίβιμ και σε ένα σπίτι στην πόλη Μπετζέτ.

Οι σειρήνες ήχησαν επίσης δύο φορές την τελευταία ώρα στο συνοριακό χωριό Χανίτα.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube