REAL TIME |

Video , ΗΠΑ , Ρωσία 1 Μαρτίου 2024

Κώστας Στούπας: Καθεστώς με κώδικες υπόκοσμου

Κώστας Στούπας: Καθεστώς με κώδικες υπόκοσμου

Ο κ. Στούπας μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο newshub.gr αναλύει τα όσα έχουν καταγραφεί από την ημέρα θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, ως σήμερα. Οπως αναφέρει ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι πριν μερικές μέρες, σε κάποια φυλακή στη Σιβηρία, δεν αποτελεί έκπληξη.

Το καθεστώς Πούτιν αρχικά είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει τον Ρώσο αντιφρονούντα, δηλητηριάζοντάς τον με τον νευροτοξικό παράγοντα νοβιτσοκ. Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του ’21, ο ίδιος, από την Γερμανία όπου νοσηλευόταν, επέστρεψε και παραδόθηκε στις ρωσικές αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες εναντίον του.

Για να φτάσουμε την 16η Φεβρουαρίου και οι ρωσικές αρχές να δημοσιοποιήσουν τον θάνατό του.

Οπως μάλιστα αναφέρει, ο Ναβάλνι δεν είναι ο πρώτος αντίπαλος του δικτατορικού καθεστώτος του Κρεμλίνου που δολοφονείται. Έχουν προηγηθεί ο Νεμτσόφ, η Πολιτόφσκαγια κ.ά. Ούτε οι συνεργοί του καθεστώτος όμως έχουν καλύτερη τύχη. Μόνο τα τελευταία δυο χρόνια έχουν γίνει γνωστές δεκάδες “αυτοκτονίες” και θάνατοι από “δυστυχήματα” στελεχών της ευρύτερης ηγεσίας του Κρεμλίνου.

«Υπαρχει μια σύγχυση νομίζω σε σχέση με τη Ρωσία για το αν είναι Δημοκρατία ή ένα αυταρχικό καθεστώς, υπό την έννοια ότι γίνονται εκεί κατά τακτά διαστήματα κάποιες εκλογές. Αυτό δε σημαίνει κάτι. Η Δημοκρατία δεν εξαρτάται μόνο από τις εκλογές. Ένα πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατικό όταν υπαρχουν δικλείδες ασφαλείας που ελέγχουν την εξουσία. Πέραν αυτού οι εκλογές πολλές φορές δεν είναι αντικειμενικές. Δε μεταφραζουν την Κοινή Γνώμη…», λέει με νόημα ο κ. Στούπας, μιλώντας για το καθεστώς της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube