O Nαύαρχος εν αποστρατεία Κώστας Φυτιρής ο οποίος συμμετείχε εθελοντικά στο σχεδιασμό του «Αμάλθεια», μιλώντας στο philenews podcast εξέφρασε περηφάνεια και ηθική ικανοποίηση, που ο ίδιος συμμετείχε στον πολύμηνο σχεδιασμό του Αμάλθεια, μια ιστορική στιγμή για την Κύπρο, η οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων των εμπλεκομένων και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Χρειάζεται συντονισμός και μεγάλη προσπάθεια ανέφερε ο κύριος Φυτιρής για την υλοποίηση του Σχεδίου, καθώς εφαρμόζεται υπό συνθήκες υψηλού κινδύνου, αφού στη Γάζα μαίνονται ακόμη συγκρούσεις. Οι θάνατοι παιδιών και γυναικών είναι καθημερινοί ανέφερε, συγκλονίζουν την Διεθνή κοινή γνώμη, γι αυτό και η Κύπρος με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, βρήκε στήριγμα όλων των χωρών και μεγάλων δυνάμεων, για να καταστεί κόμβος, για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Ο ΠτΔ έχει ενημερώσει όλα τα κράτη, έτυχε αποδοχής και στήριξης και τώρα το φορτίο των 150 τόνων τροφίμων και νερού, κατευθύνεται απευθείας στη Γάζα.

Ο κύριος Φυτιρής εξήγησε ότι, το σχέδιο Αμάλθεια αποτελείται από τρεις φάσεις, τι οποίες και ανέπτυξε, εξηγώντας ότι εμπράκτως πλέον δεν είμαστε μόνο γεωγραφικά απαραίτητοι, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Διεθνώς.

Φιλελεύθερος