Weather Icon

Κωνσταντίνος Τσιρίδης: Εμπλοκή που μυρίζει… απειλή

Κωνσταντίνος Τσιρίδης: Εμπλοκή που μυρίζει… απειλή

Τρομακτικός είναι ανταγωνισμός δυνάμεων από ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία, στην Ερυθρά θάλασσα, από την έναρξη των επιθέσεων από τους φιλοϊρανούς αντάρτες Χούθι, που έχουν διαταράξει το παγκόσμιο εμπόριο, την ναυσιπλοϊα και τις τηλεπικοινωνίες, αφού εκεί φιλοξενείται περίπου το 17% της παγκόσμιας διαδικτυακής κίνησης μέσω οπτικών ινών, όπως εξηγεί στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η Ώρα ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην διευθυντής διαβιβάσεων ΓΕΣ Κων/νος Τσιρίδης.

Ο κ. Τσιρίδης αναφέρεται στην επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί εκεί και στην εμπλοκή για πρώτη φορά της φρεγάτας ΥΔΡΑ, που απέκρουσε επίθεση από δυο droneς σε εμπορικό πλοίο. Περιγράφει τον πόλεμο των κυβερνοεπιθέσεων και αναφέρεται στην θέση και το ρόλο της Ελλάδας … στη νέα γεωπολιτική αρχιτεκτονική, όπως έχει διαμορφωθεί μετά από αυτά τα εν εξελίξει πολεμικά μέτωπα. Γιατί η Ελλάδα είναι στο “δρόμο” και της Κίνας και των ΗΠΑ και της ανερχόμενης Ινδίας και ως εκ τούτου είμαστε περιζήτητοι ως χώρα, και εμείς και τα λιμάνια μας. Βεβαίως την ίδια ώρα η Τουρκία επεκτείνεται στρατηγικά με συμμαχίες, συνεργασίες και συμφωνίες, όπως για παράδειγμα με την Σομαλία, που υπέγραψε συμφωνία υπεράκτιας συνεργασίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενισχύοντας περαιτέρω τους διμερείς δεσμούς μετά την αμυντική συμφωνία, που υπεγράφη τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube