Weather Icon
ΗΠΑ 17 Μαρτίου 2024

Κοινή ρίψη βοήθειας στη Γάζα από ΗΠΑ και Ιορδανία

Κοινή ρίψη βοήθειας στη Γάζα από ΗΠΑ και Ιορδανία

Οι ρίψεις από αέρος «σταγόνες στον ωκεανό των ανεκπλήρωτων αναγκών»

Σε ρίψη προμηθειών τροφίμων από αέρος, στη Γάζα, προχώρησαν το Σάββατο (16/3) αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Ιορδανίας σε μία κοινή επιχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι ρίψεις από αέρος έγιναν από ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ένα αεροσκάφος C-130 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Ιορδανίας αφότου η κύρια υπηρεσία του ΟΗΕ στην περιοχή προειδοποίησε για επικείμενο λιμό, όπως αναφέρει το Reuters.

Σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις εναέριες παραδόσεις «μέρος μιας διαρκούς προσπάθειας και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε επόμενες εναέριες παραδόσεις».

Από πλευράς της, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, σε συνέντευξή της στο CNN, χαρακτήρισε τις ρίψεις από αέρος «σταγόνες στον ωκεανό των ανεκπλήρωτων αναγκών».

Κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, οι ΗΠΑ, έχουν παροτρύνει την παροχή περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Το Ισραήλ επιρρίπτει αιτιάσεις στους οργανισμούς του ΟΗΕ για τις αργές παραδόσεις, λέγοντας ότι δεν θέτει κανένα όριο στη βοήθεια, και κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί Παλαιστίνιους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν τις ρίψεις βοήθειας από αέρος στις 2 Μαρτίου και σχεδιάζουν μια αμερικανική στρατιωτική μεταφορά βοήθειας από το νησί της Κύπρου.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube