Weather Icon
Video , Μαρία Ζαχαράκη , Τουρκία 10 Μαρτίου 2024

Ιμάμογλου για Ερντογάν: «Δεν το τρώμε ότι είναι οι τελευταίες του εκλογές»

Ιμάμογλου για Ερντογάν: «Δεν το τρώμε ότι είναι οι τελευταίες του εκλογές»

Δεν άργησε ο Εκρέμ Ιμάμογλου να απαντήσει στον Ερντογάν που έκανε δήλωση «απόσυρσης» με το «Αυτές είναι οι τελευταίες μου εκλογές».

«Δεν το τρώμε»

Έδειξε να μην το πιστεύει και μάλιστα του είπε όλο σαρκασμό: «Δεν το τρώμε», «Αυτό το έθνος δεν τα τρώει αυτά…» ενώ οι περισσότερες δημοσκοπήσεις μέχρι σήμερα έδειχναν ότι ο Ιμάμογλου προηγείται ελαφρώς. Η KONDA σήμερα, από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων, έδειξε για πρώτη φορά 20 ημέρες πριν από τις εκλογές, ότι η ψαλίδα στην Κωνσταντινούπολη ανοίγει και η διαφορά ξεπέρασε το 7% υπέρ του σημερινού δημάρχου.

Ο Ιμάμογλου δείχνει να είναι ακόμη δυνατός και αυτό σίγουρα ανησυχεί το κυβερνητικό επιτελείο γι’ αυτό κι ο Ερντογάν απευθύνθηκε στο συναίσθημα του ψηφοφόρου με αυτή τη δήλωση ότι αυτές, οι δημοτικές εκλογές, είναι οι τελευταίες για τις οποίες κάνει εκστρατεία.

Ο Ερντογάν θέλει να κατακτήσει περισσότερες πόλεις, τους μεγάλους δήμους, οι οποίοι θα βγάλουν ίσως και το διάδοχό του.

Αλλά μέχρι το 2028, που είναι πάλι οι προεδρικές έχουμε χρόνο ακόμη…, λένε κάποιοι. Μπορεί να αλλάξει γνώμη μέχρι τότε
ή να προσπαθήσει να τροποποιήσει το σύνταγμα. Εξάλλου αυτή είναι η 4η φορά που λέει ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική.

Από το 2009 το λέει, τότε ήταν η πρώτη φορά, μετά το 2012 και την τρίτη φορά ήταν πέρυσι, πριν από τις εκλογές. Τώρα είναι η τέταρτη φορά και… η Διπλωματία των Ευχών συνεχίζεται…Πρώτα ήταν τα γενέθλια, τώρα ο Τούρκος πρόεδρος ευχήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «περαστικά» μετά την πυραυλική επίθεση, που έγινε στην Οδησσό. Τις ευχές έστειλε από την Κωνσταντινούπολη χθες παρόντος του Ουκρανού προέδρου, Ζελένσκι.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube