Weather Icon

Η Κύπρος στο επίκεντρο: Αναχώρησε το πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Η Κύπρος στο επίκεντρο: Αναχώρησε το πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ το ένα τέταρτο του πληθυσμού στον παλαιστινιακό θύλακα βρίσκεται στο χείλος του λιμού

Το Open Arms, σκάφος ισπανικής ΜΚΟ που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Λωρίδα της Γάζας, απέπλευσε σήμερα από τη Λάρνακα της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία «βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους με στόχο την επίτευξη μιας αξιόπιστης διόδου για απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε χθες ανακωχή στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, καθώς ξεκινά το Ραμαζάνι, ο ιερός μήνας των μουσουλμάνων. Απηύθυνε επίσης έκκληση για την άρση «όλων των εμποδίων για να διασφαλιστεί η παράδοση κρίσιμης βοήθειας με την ταχύτητα και τη μαζική κλίμακα που απαιτείται» στη Γάζα, όπου τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού βρίσκεται στο χείλος του λιμού.

Επιτέλους

Απέπλευσε γύρω στις 8:40 το πρωί της Τρίτης το πλοίο Open Arms από το λιμάνι της Λάρνακας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη για τη Γάζα.

Σύμφωνα με ενημέρωση θα αποσταλούν σχεδόν 200 τόνοι τροφίμων, ρύζι, αλεύρι, όσπρια, κονσερβοποιημένα λαχανικά και πρωτεΐνες.

Υπενθυμίζεται πως, ενώ αρχικά το πλοίο προγραμματιζόταν να αναχωρήσει την Κυριακή τελικά ο απόπλους αναβλήθηκε λόγω τεχνικών ζητημάτων όπως είχε λεχθεί. Τεχνικά ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν με την έλλειψη υποδομής.

Πηγές: Ναυτεμπορική, Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube