Weather Icon
Ινδία , Υγεία 20 Μαρτίου 2024

Η Ινδία κατασκευάζει το φθηνότερο φάρμακο στον κόσμο για τη θεραπεία της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας

Η Ινδία κατασκευάζει το φθηνότερο φάρμακο στον κόσμο για τη θεραπεία της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας

Η δρεπανοκυτταρική αναιμία αποτελεί σημαντική ανησυχία για την υγεία, με το κόστος θεραπείας να είναι υπερβολικό. Οι ασθενείς υπομένουν έντονο πόνο και το ετήσιο ποσοστό θνησιμότητας από αυτή την ασθένεια συνεχίζει να αυξάνεται. Η αντιμετώπιση αυτής της συνεχιζόμενης πρόκλησης έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας επίμονος αγώνας τόσο για τον ιατρικό όσο και για τον φαρμακευτικό τομέα.

Η Akums Drugs & Pharmaceuticals, ευθυγραμμισμένη με το όραμα της κυβέρνησης του Ναρέντρα Μόντι για την εξάλειψη της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας, μείωσε την τιμή του βασικού φαρμάκου της κατά 99%.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε τη φθηνότερη υδροξυουρία (οργανική χημική ένωση, που περιέχει άνθρακα, υδρογόνο, άζωτο και οξυγόνο με μοριακό τύπο CH₄N₂Ο₂) στον κόσμο για τη θεραπεία της διαταραχής, μειώνοντας την τιμή του φαρμάκου σε 600 ρούπιες (για κάθε 100 ml), η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη από την τρέχουσα τιμή εισαγωγής των 77.000 ρουπίων περίπου για τις παγκόσμιες μάρκες.

Η δρεπανοκυτταρική αναιμία είναι μια κληρονομική διαταραχή του αίματος που μεταβάλλει τη δομή των ερυθρών αιμοσφαιρίων, με αποτέλεσμα να γίνονται δρεπανοειδή και να μην μπορούν να μεταφέρουν επαρκώς οξυγόνο σε όλο το σώμα.

Η υδροξυουρία είναι ένα φάρμακο πόσιμου εναιωρήματος που χρησιμοποιείται κυρίως ως φάρμακο χημειοθεραπείας για τη θεραπεία ορισμένων τύπων λευχαιμίας. Επίσης, το φάρμακο είναι ωφέλιμο για άτομα με δρεπανοκυτταρική αναιμία, καθώς διατηρεί τη στρογγυλότητα και την ευελιξία των αιμοσφαιρίων, διευκολύνοντας την ομαλή ροή του αίματος και βελτιωμένη παροχή οξυγόνου σε όλο το σώμα. Κατά συνέπεια, αυτό οδηγεί σε μειωμένο πόνο και λιγότερες επισκέψεις στο νοσοκομείο.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της ανάρτησης που κατασκευάζει η Akums είναι η σταθερότητά της σε θερμοκρασία δωματίου, σε αντίθεση με την παγκόσμια αντίστοιχη, η οποία απαιτεί αποθήκευση στους 2-8 βαθμούς Κελσίου.

Η Akums, με έδρα το Δελχί, λειτουργεί ως οργανισμός ανάπτυξης και κατασκευής φαρμακευτικών συμβάσεων (CDMO) και κατασκευάζει μια σειρά προϊόντων για κορυφαίους φαρμακευτικούς κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Cipla, Dabur India, Dr Reddy’s Laboratories και Sun Pharmaceutical μεταξύ άλλων.

Το φάρμακο θα πωλείται από την Akums καθώς και από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες με διαφορετικές επωνυμίες. «Θα το διανέμουμε τόσο άμεσα όσο και μέσω φαρμακευτικών εταιρειών. Αυτή είναι μια σημαντική απόφαση που συζητείται επί του παρόντος», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της εταιρείας στο News18.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ευρεία διαθεσιμότητά του στην ινδική αγορά ως φθηνό φάρμακο», είπε ο αξιωματούχος απαντώντας στο ερωτηματολόγιο που εστάλη μέσω email.

Η δρεπανοκυτταρική αναιμία αποτελεί σημαντική ανησυχία για την υγεία, με το κόστος θεραπείας να είναι υπερβολικό. Οι ασθενείς υπομένουν έντονο πόνο και το ετήσιο ποσοστό θνησιμότητας από αυτή την ασθένεια συνεχίζει να αυξάνεται. Η αντιμετώπιση αυτής της συνεχιζόμενης πρόκλησης έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας επίμονος αγώνας τόσο για τον ιατρικό όσο και για τον φαρμακευτικό τομέα.

Καθώς η ασθένεια είναι πιο διαδεδομένη στις φυλετικές περιοχές, ο υπουργός Υγείας της Ένωσης Mansukh Mandaviya συνεχάρη την εταιρεία για την κατασκευή του φθηνότερου φαρμάκου.

«Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την ανάπτυξη ενός φαρμάκου για την πρόληψη της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας. Ο πρωθυπουργός @NarendraModi ji είχε ξεκινήσει την αποστολή για την εξάλειψη της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας έως το 2023. Αυτό το φάρμακο θα αποδειχθεί ευεργέτημα, ειδικά για τις αδελφές, τα αδέρφια και τα παιδιά της φυλής μας και σύντομα θα απελευθερώσουμε την Ινδία από το δρεπανοκύτταρο», έγραψε στο Twitter ο υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της εργάζεται για τη μείωση της τιμής του φαρμάκου τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν άλλα φάρμακα στα σκαριά των οποίων οι τιμές μπορούν να μειωθούν δραματικά, ο επίσημος εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία εργάζεται για τη μείωση των τιμών πολλών φαρμάκων.

«Η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης και οι ομάδες προϊόντων μας εργάζονται αφοσιωμένα σε πολλά φάρμακα. Η τιμολόγηση των φαρμάκων καθορίζεται υπό την καθοδήγηση της ρυθμιστικής αρχής τιμών, της Εθνικής Φαρμακευτικής Αρχής Τιμών (NPPA)».

«Θα ήταν βιαστικό να αποκαλύψουμε τα ονόματα αυτών των φαρμάκων αυτή τη στιγμή. Θα σας κρατάμε ενήμερους μόλις λάβουμε εγκρίσεις από την αρχή.»

Η εταιρεία είπε ότι η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης εργάζεται επί του παρόντος σε αρκετές σπάνιες ασθένειες, μία από τις οποίες είναι η δρεπανοκυτταρική αναιμία, για την οποία έχει αναπτυχθεί το πόσιμο εναιώρημα Hydroxyurea.

«Επιπλέον, πρόσφατα κυκλοφορήσαμε ένα ρινικό σπρέι στη φαρμακευτική μας σειρά. Επιπλέον, εστιάζουμε επίσης στα θρεπτικά προϊόντα, με καινοτόμες τσίχλες και υγρά στοματικά προϊόντα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε αυτήν την κατηγορία», είπε ο εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: News18

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube