Weather Icon
Ινδία , Κίνα 8 Μαρτίου 2024

Η Ινδία ενισχύει την παρουσία της στις Μαλδίβες! Μπήκαν σε υπηρεσία τα πρώτα ελικόπτερα Seahawk

Η Ινδία ενισχύει την παρουσία της στις Μαλδίβες! Μπήκαν σε υπηρεσία τα πρώτα ελικόπτερα Seahawk

Με την Κίνα να ασκεί ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στις Μαλδίβες, η ναυτική παρουσία της Ινδίας στο νησί Minicoy είναι στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται ακριβώς βόρεια του αρχιπελάγους των Μαλδίβων

Η ναυτική βάση της Ινδίας INS Jatayu βρίσκεται στο Minicoy, το νοτιότερο νησί στο Lakshadweep, ενισχύει τα ερείσματα του ινδικού ναυτικού και επεκτείνει την επιχειρησιακή εμβέλεια στην περιοχή που απαιτείται, με την Κίνα να ασκεί ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στις Μαλδίβες.

Ανατέθηκε από τον ναύαρχο R Hari Kumar, τον Αρχηγό του Ναυτικού Επιτελείου, τον Διαχειριστή του Lakshadweep, τον Praful K Patel, τον Αντιναύαρχο V Srinivas, τον Ανώτατο Αξιωματικό της Σημαίας, τη Διοίκηση του Νοτίου Ναυτικού.

Με τον Πρόεδρο των Μαλδίβων Mohamed Muizzu να επιμένει και πάλι ότι το ινδικό στρατιωτικό προσωπικό, ακόμη και με πολιτικά ρούχα, θα αποσυρθεί εντελώς από τη χώρα έως τις 10 Μαΐου, η ναυτική παρουσία στο νησί Minicoy είναι στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται ακριβώς βόρεια του αρχιπελάγους των Μαλδίβων.


Σύμφωνα με το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό, αυτό το γεγονός-ορόσημο ενισχύει τα ερείσματά του στο νησί Lakshadweep, ενώ επεκτείνει τη δημιουργία ικανοτήτων, την επιχειρησιακή εμβέλεια και τη συντήρηση στην περιοχή. Η δημιουργία ναυτικής βάσης στο Minicoy θα ενισχύσει τη συνδεσιμότητα με την ηπειρωτική χώρα, εστιάζοντας στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των νησιών.

Η INS Jatayu θα λειτουργεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Ναυτικού Αξιωματικού Υπεύθυνου (Lakshadweep), της Νότιας Ναυτικής Διοίκησης.

Η τελετή ανάθεσης σημαδεύτηκε από τον Αρχηγό του Επιτελείου Ναυτικού που έλαβε μια 50 ανδρική φρουρά τιμής. Ο διοικητής Vrat Baghel, ο πρώτος Διοικητής της μονάδας, απήγγειλε την επίκληση στα σανσκριτικά και ακολούθησε η ανάγνωση του εντάλματος ανάθεσης.

Το έμβλημα της INS Jatayu  απεικονίζει ένα πουλί που υποδηλώνει τον Jatayu, έναν χαρακτήρα στο ινδουιστικό έπος Ramayana. Ο Πρόεδρος Droupadi Murmu ενέκρινε το έμβλημα την Τρίτη. «Το INS Jatayu βρίσκεται στα νησιά Minicoy, τα οποία είναι τα νοτιότερα νησιά στη δυτική ακτή… Το ονομάσαμε Jatayu επειδή ο Jatayu ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε όταν απήχθη η θεά Sita… Αυτή η μονάδα θα είναι επίσης πρώτη απάντηση εάν χρειαστεί προκύπτει σε αυτόν τον τομέα. Επίσης, ο Jatayu ενημέρωσε τον Λόρδο Ram για το περιστατικό. Το INS Jatayu θα είναι επίσης μια μονάδα που θα παρέχει μια μονάδα που θα παρέχει επίγνωση της κατάστασης…», δήλωσε ο R Hari Kumar.

Πρώτη Μοίρα MH 60R

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, το INAS 334 «Seahawks», η πρώτη Μοίρα MH 60R, παραγγέλθηκε από τον Αρχηγό Ναυτικού Επιτελείου στο INS Garuda στο Κότσι την Τετάρτη. Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι αυτό το ορόσημο σηματοδότησε την επίσημη εισαγωγή αυτών των ευέλικτων και ικανών ελικοπτέρων στην πρώτη Μοίρα Ναυτικής Αεροπορίας MH 60R που διοικείται από τον πλοίαρχο M Abhishek Ram.

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση, ο ναύαρχος Χάρι Κουμάρ περιέγραψε το ελικόπτερο MH 60R ως ένα από τα πιο ισχυρά ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων στον κόσμο, που θα ενισχύσει σημαντικά τις θαλάσσιες δυνατότητες της χώρας και θα διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα. «Όσον αφορά το ινδικό ναυτικό, έχουμε μια αναμφισβήτητη δέσμευση προς το Έθνος – αυτή της προστασίας, της διατήρησης, της προώθησης και της επιδίωξης των εθνικών συμφερόντων στον θαλάσσιο τομέα. Με τους υπερσύγχρονους αισθητήρες και τις δυνατότητες πολλαπλών αποστολών τους, τα MH 60R θα ενισχύσουν τις ικανότητές μας θαλάσσιας επιτήρησης και ανθυποβρυχιακού πολέμου», είπε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube