Η φρεγάτα «Ύδρα» που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν.

Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα απομακρύνθηκαν και η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την πορεία της.

(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / EUROKINISSI)

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα «πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η φρεγάτα Ύδρα στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν». Κατά τις ίδιες πηγές, «η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της».

Η φρεγάτα «Ύδρα» είχε αποπλεύσει στις 26 Φεβρουαρίου από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας προκειμένου να πάρει μέρα  στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα. Στόχος της αποστολής είναι να συμμετέχει στην προστασία εμπορικών πλοίων, εν μέσω της κλιμάκωσης επιθέσεων από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε επισκεφθεί τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού όπου απευθυνόμενος στο πλήρωμα δήλωσε: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σας έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία».

naftemporiki.gr