Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία , Τρομοκρατία 28 Μαρτίου 2024

Η Daily Sabah συγκαλύπτει διακριτικά πιθανή συμμετοχή του τουρκικού βαθέως κράτους στο τρομοκρατικό χτύπημα του Crocus City Hall στη Μόσχα

Η Daily Sabah συγκαλύπτει διακριτικά πιθανή συμμετοχή του τουρκικού βαθέως κράτους στο τρομοκρατικό χτύπημα του Crocus City Hall στη Μόσχα

Η φιλοκυβερνητική Daily Sabah, τρεις ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Crocus City Hall στη Μόσχα, ανήρτησε στην ιστοσελίδα της άρθρο με τίτλο: «Η Τουρκία διερωτάται γιατί το «αντι-αμερικανικό» ISIS-K χτύπησε την ίδια, τη Ρωσία και το Ιράν».

Ο γράφων θεωρεί πως ο τίτλος καθώς και το περιεχόμενο του άρθρου, όχι μόνο είναι παραπλανητικά αλλά αγγίζουν και τα όρια του δόλου (γνωστού και με τον όρο deception) που ανήκει στο οπλοστάσιο των τακτικών τις οποίες χρησιμοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες. Είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι, ότι κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι του τουρκικού καθεστώτος υπαγόρευσαν συγκεκριμένα σημεία του εν λόγω άρθρου.

Παραθέτουμε τη μετάφραση του άρθρου, με σκοπό να αναδείξουμε αργότερα κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες οι οποίες μυρίζουν συγκάλυψη.

 

Στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 130 ανθρώπους, η Τουρκία διερωτάται γιατί η τρομοκρατική οργάνωση ISIS στοχεύει συστηματικά την ίδια περιοχή, δηλαδή την Τουρκία, το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι είναι μια αυτοαποκαλούμενη «αντι-αμερικανική» ομάδα.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι το ISIS, που θεωρείται μια από τις πιο αιμοσταγείς τρομοκρατικές οργανώσεις, και το λεγόμενο παρακλάδι του, ISIS-K, πραγματοποίησαν τις πρόσφατες επιθέσεις τους στην ίδια περιοχή», ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας σε ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα.

«Η Τουρκική Δημοκρατία είναι μία από τις περισσότερο στοχοποιημένες από το ISIS χώρες, ανέφεραν, παραθέτοντας πρόσφατες επιθέσεις, όπως αυτή σε μια εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Ιανουαρίου, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και θα υπήρχαν κι άλλα θύματα αν δεν είχαν μπλοκάρει τα όπλα των τρομοκρατών».

Το ISIS παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή για την Τουρκία, η οποία αντιμετωπίζει κινδύνους  ασφάλειας από πολλές τρομοκρατικές ομάδες και ήταν από τις πρώτες χώρες που  κήρυξαν το Ισλαμικό Κράτος ως τρομοκρατική ομάδα το 2013.

Οι εξτρεμιστές του ISIS δεν έχουν στο παρελθόν στοχοποιήσει χώρους λατρείας σε τουρκικό έδαφος, αλλά έχουν πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων, μεταξύ άλλων εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη το 2017 με 39 νεκρούς και μια βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα το 2015 με 109 νεκρούς.

Τον Οκτώβριο του 2022, το ISIS-K, που είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται κυρίως στο Αφγανιστάν και τις γύρω περιοχές, επιτέθηκε στο τέμενος Shah Cheragh στο Σιράζ του Ιράν, σκοτώνοντας 15 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 40.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η ίδια τρομοκρατική ομάδα επιτέθηκε σε ξενοδοχείο κινεζικής ιδιοκτησίας στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλα 15.

 

Στις αρχές του 2024, το ISIS-K πραγματοποίησε επίθεση, σκοτώνοντας 103 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης για τον δολοφονηθέντα στρατηγό Qassem Soleimani στην επέτειο της δολοφονίας του, στο Kerman του Ιράν.

Το μοτίβο των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς επιλέγουν τις χώρες που στοχοποιούν και σε αυτές δεν περιλαμβάνονται ο δυτικός κόσμος ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας.

Ριζοσπαστικοποίηση των τρομοκρατών

Η ανακοίνωσή τους επιβεβαίωσε επίσης ότι οι τέσσερις ένοπλοι που επιτέθηκαν στον συναυλιακό χώρο της ρωσικής πρωτεύουσας επισκέφθηκαν για λίγο την Τουρκία για να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους στη Ρωσία.

Η Ρωσία συνέλαβε τους τρομοκράτες μετά τη φονική επίθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον ισόβια κάθειρξη για το αδίστακτο έγκλημά τους. Ορισμένες αναφορές σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι τρομοκράτες ήρθαν στη Ρωσία από την Τουρκία, αλλά πηγές ασφαλείας σημείωσαν ότι οι δράστες διέμεναν στη Μόσχα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπρεπε να επισκεφθούν άλλη χώρα και επέλεξαν την Τουρκία λόγω της εγγύτητάς της για να παρατείνουν την παραμονή τους στη Ρωσία.

Οι πηγές απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι οι δύο από τους τρομοκράτες, οι οποίοι κατάγονταν από το Τατζικιστάν, ριζοσπαστικοποιήθηκαν στην Τουρκία και δήλωσαν ότι ριζοσπαστικοποιήθηκαν στη Ρωσία, τονίζοντας ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασαν στην Τουρκία δεν θα ήταν αρκετό για τη ριζοσπαστικοποίησή τους.

Επιπλέον, δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο τρομοκράτες, γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές, ο τρομοκράτης Shamsidin Fariduni εισήλθε στην Τουρκική Δημοκρατία με πτήση στις 20 Φεβρουαρίου 2024 και έφυγε στις 2 Μαρτίου 2024. Έκανε check-in σε ξενοδοχείο στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης μία ημέρα μετά την άφιξή του και αναχώρησε στις 27 Φεβρουαρίου. Στην κατάθεσή του, ομολόγησε ότι επισκέφθηκε την Τουρκία μετά τη λήξη της ρωσικής βίζας του.

Ο τρομοκράτης Saidakram Rajabalizoda ήρθε στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιανουαρίου 2024, έκανε check in σε ξενοδοχείο στη συνοικία Fatih και αναχώρησε στις 21 Ιανουαρίου 2024, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι έφυγε από τη χώρα με την ίδια πτήση με τον τρομοκράτη Fariduni.

Το Daesh-K (ISIS-K) αναζητά νέες «μεθόδους» και στρατολογεί ξένα μέλη για τις δραστηριότητές της, αφού οι συνεχείς αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις έγιναν «πρόκληση», λένε πηγές.

Η ΜΙΤ ματαίωσε τις προσπάθειες της τρομοκρατικής ομάδας για στρατολόγηση, απόκτηση κεφαλαίων και υλικοτεχνική υποστήριξη ύστερα από την τελευταία της επιχείρηση μετά τους πυροβολισμούς στην εκκλησία.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 32 υπόπτους για φερόμενες διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι σχεδίαζαν επιθέσεις σε εκκλησίες και συναγωγές, καθώς και στην πρεσβεία του Ιράκ.

Η Τουρκική Δημοκρατία απέλασε 9.000 ξένους τρομοκράτες μαχητές, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους, από 102 διαφορετικές εθνικότητες, εκ των οποίων οι 1.168 είναι από τις ΗΠΑ ή χώρες μέλη της ΕΕ, από το 2011.

Τους τελευταίους εννέα μήνες, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε επίσης 656 φερόμενους ως τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και απέτρεψε 19 απόπειρες επίθεσης, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ομοίως, την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν συνολικά 147 υπόπτους που συνδέονται με το ISIS σε ταυτόχρονες επιδρομές σε 30 επαρχίες.

ΤΕΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟΥ: Μια καλά κεκαλυμμένη λεπτομέρεια, η οποία είναι ικανή να αποπροσανατολίσει σε μεγάλο βαθμό την προσοχή του αναγνώστη, είναι όταν οι τρομοκράτες παρουσιάζονται ως μετανάστες που αναγκάζονται να επισκεφθούν την Τουρκία έτσι ώστε να μπορέσουν με κάποιον τρόπο να ανανεώσουν τη διαμονή τους στη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα η Daily Sabah γράφει ότι: «Η Ρωσία συνέλαβε τους τρομοκράτες μετά τη φονική επίθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον ισόβια κάθειρξη για το αδίστακτο έγκλημά τους. Ορισμένες αναφορές σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι τρομοκράτες ήρθαν στη Ρωσία από την Τουρκία, αλλά πηγές ασφαλείας σημείωσαν ότι οι δράστες διέμεναν στη Μόσχα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπρεπε να επισκεφθούν άλλη χώρα και επέλεξαν την Τουρκία λόγω της εγγύτητάς της για να παρατείνουν την παραμονή τους στη Ρωσία. Οι πηγές απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι οι δύο από τους τρομοκράτες, οι οποίοι κατάγονται από το Τατζικιστάν, ριζοσπαστικοποιήθηκαν στην Τουρκία και δήλωσαν ότι ριζοσπαστικοποιήθηκαν στη Ρωσία, τονίζοντας ότι το σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασαν στην Τουρκία δεν θα ήταν αρκετό για τη ριζοσπαστικοποίησή τους. Επιπλέον, δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο τρομοκράτες, γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας».

Το άρθρο, λοιπόν, αναφέρει ότι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης ενώ διέμεναν στην Ρωσία, ταξίδεψαν στην Τουρκία, επειδή έπρεπε να επισκεφθούν μια άλλη χώρα έτσι ώστε να παρατείνουν τη διαμονή τους στην Ρωσία. Μάλιστα, λέει ότι επισκέφθηκαν την Τουρκία λόγω της εγγύτητάς της στη Ρωσία. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα;

Ο 45χρονος A. C., υπήκοος του Κιργιστάν, με καταγωγή από Τατζικιστάν και ηγετικό στέλεχος του ISIS-K στην Τουρκία, που έγινε πληροφοριοδότης, ομολόγησε ότι είχε διοργανώσει τη διέλευση βομβιστών από τη Ρωσία, την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και το Αφγανιστάν. Επιπλέον, το ISIS-K έχει στρατολογήσει άτομα από Ρωσία, Αφγανιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Πακιστάν και χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Αμέσως μετά, η Daily Sabah γράφει ότι στην ουσία οι δύο συλληφθέντες εκ Τατζικιστάν, οι οποίοι συμμετείχαν στο μακελειό του Crocus City Hall στη Μόσχα ριζοσπαστικοποιήθηκαν, δηλαδή μυήθηκαν στο σκληροπυρηνικό Ισλάμ, στην Ρωσία και όχι στην Τουρκία, στηρίζοντας το επιχείρημά τους στη σύντομη διαμονή των τρομοκρατών στην Τουρκία. Ο ισχυρισμός αυτός έχει καθαρά σκοπό να αποπροσανατολίσει. Τις αρχές ενδιαφέρει κυρίως το άτομο που μύησε/στρατολόγησε τους τρομοκράτες στο σκληροπυρηνικό Ισλάμ και σε μικρότερο βαθμό η τοποθεσία.

Πιο κάτω αναφέρεται ότι «δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο Τατζίκους τρομοκράτες, γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας».  Θα μπορούσε, λοιπόν, να ισχύει αυτό;

Σε κάποιο σημείο του άρθρου αναφέρεται η επίθεση σε μία εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη. Ουσιαστικά, πρόκειται για την τρομοκρατική επίθεση στη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Santa Maria, που βρίσκεται στην περιοχή Sarıyer της Κωνσταντινούπολης, με απολογισμό έναν νεκρό. Οι δύο ένοπλοι εκτελεστές ήταν ο 24χρονος υπήκοος Τατζικιστάν Amirjon Kholikov (γνωστός και ως Hamza) και ο 37χρονος Ρώσος υπήκοος με καταγωγή από το Τατζικιστάν David Tanduev. Πιο πάνω είδαμε το ηγετικό στέλεχος του ISIS-K στην Τουρκία, το οποίο έχει και αυτό καταγωγή από Τατζικιστάν. Και τώρα μιλάμε για τα δύο άτομα που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, που και αυτά είναι υπήκοοι Τατζικιστάν. Το ερώτημα που αναιρεί τον ισχυρισμό της Daily Sabah: «ότι δεν υπήρχε ένταλμα έρευνας για τους δύο Τατζίκους τρομοκράτες ονόματι Shamsidin Fariduni και Saidakram Rajabalizoda , γεγονός που τους επέτρεψε να ταξιδεύουν ελεύθερα μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας» είναι το εξής. Πώς είναι δυνατόν μία χώρα όπως η Τουρκία, όπου οι έλεγχοι ασφαλείας είναι αυστηροί, εξαιτίας της δράσης του  κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος PKK και του κινήματος Γκιουλέν, να ΑΓΝΟΕΙ χαρακτηριστικά το «ΜΟΤΙΒΟ του Τατζίκου τρομοκράτη του ISIS-K που ταξιδεύει από Ρωσία σε Τουρκία»; Το ερώτημα μας σε καμία περίπτωση δεν κατατάσσει κάθε Τατζίκο υπήκοο που τυχαίνει να ταξιδεύει από τη Ρωσία στην Τουρκία σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και πάλι θα επιμείνουμε στο εν λόγω επαναλαμβανόμενο μοτίβο το οποίο χρήζει ιδιαιτέρας προσοχής.

Ας συνεχίσουμε με κάποιες περίεργες συμπτώσεις σχετικά με τους δύο μακελάρηδες της Μόσχας που επισκέφτηκαν την Τουρκία. Ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Daily Sabah, αναφέρει ότι: «ο τρομοκράτης Shamsidin Fariduni εισήλθε στην Τουρκία με πτήση στις 20 Φεβρουαρίου 2024 και έφυγε στις 2 Μαρτίου 2024. Έκανε check-in σε ξενοδοχείο στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης μία ημέρα μετά την άφιξή του και αναχώρησε στις 27 Φεβρουαρίου. Ο τρομοκράτης Saidakram Rajabalizoda ήρθε στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιανουαρίου 2024, έκανε check in σε ξενοδοχείο στη συνοικία Φατίχ και αναχώρησε στις 21 Ιανουαρίου 2024, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι έφυγε από τη χώρα με την ίδια πτήση με τον τρομοκράτη Fariduni».

Και εδώ αρχίζουν τα «ωραία»! Σε άρθρο του δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt στο Nordic Monitor, αναφέρεται η μαρτυρία του ηγετικού στελέχους του ISIS-K στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS-K διέμεναν σε ξενοδοχεία στην συντηρητική περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινουπόλεως. Εκεί τους παρείχαν πλαστά αφγανικά διαβατήρια και ταυτότητες για να μπορέσουν να ταξιδέψουν από το Αφγανιστάν μέσω του Ιράν. Η προετοιμασία των πλαστών εγγράφων έλαβε χώρα σε Τουρκία, Συρία και Αφγανιστάν. Ας έχουμε υπόψιν μας, ότι το άρθρο του Bozkurt αναρτήθηκε στις 12 -02-2024, πριν δηλαδή οι τρομοκράτες Shamsidin Fariduni και Saidakram Rajabalizoda, οποίοι έσπειραν το θάνατο σε γυναικόπαιδα στη Μόσχα, διαμείνουν σε ξενοδοχεία στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν εκπλήσσεται. Η συνεργασία του τουρκικού καθεστώτος με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες είναι κάτι το σύνηθες. Το ISIS-K χρησιμοποιεί την Τουρκία ως κόμβο για τη μεταφορά μαχητών, απόκτηση πλαστών εγγράφων, οργάνωση κρησφύγετων, προμήθεια όπλων και εκρηκτικών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Το τουρκικό καθεστώς ακόμη και όταν συλλάβει τρομοκράτες του ISIS-K, μετά από λίγο τους αφήνει ελεύθερους να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, κάτι και το οποίο συνέβη στην περίπτωση της τρομοκρατικής επίθεσης κατά της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Santa Maria.

Η τρομοκρατική επίθεση, όμως, στο Crocus City Hall στη Μόσχα ήταν κάτι διαφορετικό. Ήταν πιο άνανδρη από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το 2015 στη Συρία και τη δολοφονία του πιλότου. Ήταν κάτι πιο ύπουλο από την πολιτική δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Κάρλοφ, το 2016. Η Τουρκία πιο μπλεγμένη από ποτέ στα γρανάζια των δικών της μηχανορραφιών. Όμως, έτσι είναι αυτά. Όταν παίζεις με την πυρά, κάποια στιγμή γίνεσαι παρανάλωμά της.

Άραγε, η Ελλάδα χρειάζεται να ανησυχεί που έχει γείτονα τον  πάτρωνα της ισλαμικής τρομοκρατίας; Η ερώτηση φυσικά ήταν ρητορική. Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε όταν μία υπερδύναμη με ισχυρές δομές εσωτερικής ασφάλειας τη στιγμή αυτή θρηνεί θύματα, ο αριθμός των οποίων έχει σχεδόν αγγίξει τα 150. Η Τουρκία παίζει ένα άσχημο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας με τις παράνομες μεταναστευτικές ροές και ταυτόχρονα είναι πιθανόν να προασπίζει ιδεολογικά τη δράση αυτή συντηρώντας σκοτεινούς κύκλους που προάγουν την πολιτική ορθότητα σε παράλογα επίπεδα. Επιπλέον, με υπεράριθμα τρολς του διαδικτύου προσπαθεί να επηρεάσει την ελληνική πραγματικότητα προωθώντας ως κοινωνική νόρμα την άκριτη αποδοχή της κατάστασης αυτής. Μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Σόιλου είχε στη διάθεσή του 8000 τρολς που προάσπιζαν τις θέσεις του Ερντογάν. Πόσα τρολς, άραγε, κάποιας υπηρεσίας της Τουρκίας τη στιγμή αυτή επηρεάζουν την ελληνική κοινή γνώμη; Πόσες φορές ο εχθρός έχει διχάσει τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου; Ο αριθμός των ισλαμιστών εν Ελλάδι όλο και αυξάνεται, χωρίς να γνωρίζει κανείς το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, το ποινικό τους μητρώο και τις προθέσεις τους. Είναι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές του Ερντογάν, που θα ενεργοποιηθούν «μια νύχτα ξαφνικά»; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε πόσοι μισθοφόροι του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούν φτωχές οικογένειες μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα ριζοσπαστικοποιώντας σταδιακά τα παιδιά τους και διαμορφώνοντας μελλοντικούς μαχητές του σκληροπυρηνικού Ισλάμ που θα περιμένουν την εντολή του πάτρωνά τους για να σκορπίσουν το χάος;

Αν ο Ερντογάν είναι πάτρωνας και χρηματοδότης της ισλαμικής τρομοκρατίας που σκορπίζει τον θάνατο και τον τρόμο, τι είναι εκείνοι που υποκλίνονται δουλικά μπροστά του και συνδιαλέγονται μαζί του κλείνοντας συμφωνίες «ειρήνης»; Αν ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας μας έχει πειστεί ότι ο δημιουργός του τρόμου, Ερντογάν, θα τηρήσει την ειρήνη, μήπως ο ψυχολογικός πόλεμος που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τις τουρκικές υπηρεσίες έχει αρχίσει να φέρνει χαμόγελα στους Τούρκους αξιωματούχους;

 

 

 

 

Πηγή: 1) https://www.dailysabah.com/politics/war-on-terror/turkiye-questions-why-anti-us-daesh-hit-it-russia-iran

           2) https://nordicmonitor.com/2024/02/islamic-state-affiliate-isis-k-exploits-turkey-for-logistics-fighter-transfers-and-terror-attacks/

Γράφει: Γιάννης Λιναρδάτος

 

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube