Weather Icon
Ελαιοπαραγωγή , Τουρκία 10 Μαρτίου 2024

Η Αντιόχεια αγωνίζεται για τις ελιές της

Η Αντιόχεια αγωνίζεται για τις ελιές της

Αγώνα για να σωθούν οι ελαιώνες της σεισμόπληκτης Αντιόχειας μετά την απόφαση απαλλοτρίωσης γεωργικών και αγροτικών περιοχών για την ανοικοδόμηση της περιοχής δίνουν ο υποψήφιος δήμαρχος του Αριστερού Κόμματος Defne, Σερμπάι Μανσούρογλου, ο Σύλλογος Θυμάτων Σεισμού και οι κάτοικοι.

Το 7% του συνόλου των ελιών

Η Αντιόχεια κατέχει μερίδιο 7% στο σύνολο των ελιών που παράγονται στην Τουρκία και θεωρείται η ‘πατρίδα της ελιάς’. Οι ελαιώνες της χρονολογούνται από την αρχαιότητα.

Παρόλο που η αστική ζωή και το ιστορικό κέντρο της πόλης αφανίστηκαν με το σεισμό, οι ελαιώνες συνεχίζουν να συμβάλλουν στη διατήρηση της ταυτότητας και του αρχαίου και παραδοσιακού τρόπου ζωής στην Αντιόχεια. «Δεν υπάρχει Αντιόχεια χωρίς ελαιώνες. Η Αντιόχεια δεν μπορεί να ανοικοδομηθεί αφαιρώντας τους ελαιώνες της», λένε οι φορείς και οι κάτοικοι που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube