REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία 12 Μαρτίου 2024

Γερμανικός Τύπος: Το ΝΑΤΟ στην εποχή του Πούτιν

Γερμανικός Τύπος: Το ΝΑΤΟ στην εποχή του Πούτιν

Σχόλιο στον γερμανικό τύπο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Δημοσιεύματα για κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων στην Ελλάδα και την αντίδραση της Εκκλησίας στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Η Σουηδία έγινε δεκτή ως το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ. Τέσσερις ημέρες μετά την επίσημη ένταξη, η οποία επισφραγίστηκε με την παράδοση των τελικών εγγράφων στην Ουάσιγκτον, η σημαία της χώρας υψώθηκε για πρώτη φορά μπροστά από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα. O δημοσιογράφος και εκδότης της Frankfurter Allgemeine Zeitung Μπέρτολντ Κόλερ σχολιάζει την επίδραση του Πούτιν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία:

“Η Στοκχόλμη απείχε από στρατιωτικές συμμαχίες για περισσότερα από διακόσια χρόνια, αλλά όταν ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία, οι Σουηδοί δίστασαν τόσο λίγο, όσο και οι Φινλανδοί. Το γεγονός, ωστόσο, ότι μέχρι την ένταξή τους οι πρώτοι χρειάστηκε να περιμένουν περισσότερο από τους δεύτερους οφειλόταν στην κωλυσιεργία και τις απόπειρες εκβιασμού εκ μέρους της Ουγγαρίας και της Τουρκίας. (…) Η Φινλανδία και η Σουηδία αποφάσισαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, όπως ακριβώς έκαναν οι Σλοβάκοι, οι Τσέχοι και οι Ούγγροι πριν από 25 χρόνια, επειδή είδαν πιο ξεκάθαρα από ό,τι πολλοί Γερμανοί το πόσο μεγάλη απειλή μπορούσε να γίνει η Ρωσία. Οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν με το παραπάνω. Τη διεύρυνση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρέπει τώρα να ακολουθήσει μία εμβάθυνση, τόσο σε θέματα εξοπλισμού, όσο και συνεργασίας μεταξύ των συμμάχων”.

Ελλάδα: “Τουρίστες” με πλαστά διαβατήρια

Το δημοσιογραφικό δίκτυο Redaktionsnetzwerk Deutschland περιγράφει την ανακάλυψη δικτύου πλαστών διαβατηρίων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή Γκερντ Χέλερ, οι αρχές ανακάλυψαν τέσσερα παράνομα εργοστάσια στα οποία οι διακινητές εκτύπωναν πλαστά διαβατήρια:

“Σε συνεργασία με την Europol οι Έλληνες αστυνομικοί κατάσχεσαν σχεδόν 5.000 κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες. Αυτά προορίζονταν για τη μετάβαση παράτυπων μεταναστών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες – κυρίως στη Γερμανία. (…) Πρόκειται για μία μέθοδο ιδιαίτερα δημοφιλή στους διακινητές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Βασίζονται στο ότι οι μετανάστες θα περάσουν απαρατήρητοι ανάμεσα στους τουρίστες. Για το λόγο αυτό επιλέγουν συνήθως αεροδρόμια σε τουριστικά νησιά, όπου οι έλεγχοι διαβατηρίων είναι πιο χαλαροί”. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, “οι διακινητές προσφέρουν “πακέτα” που περιέχουν πλαστές ταυτότητες, κρατήσεις πτήσεων και αεροπορικά εισιτήρια σε δυτικούς ή βορειοευρωπαϊκούς προορισμούς. Σύμφωνα με δηλώσεις συλληφθέντων μεταναστών, το κόστος για τα εν λόγω πακέτα κυμαίνεται ανάμεσα σε 5.000 και 15.000 ευρώ”.

“Η εκδίκηση των παπάδων”

Η ημερήσια εφημερίδα της Στουτγκάρδης Stuttgarter Nachrichten αναφέρεται αναλυτικά στις αντιδράσεις της Εκκλησίας στον απόηχο της υπερψήφισης νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη στοχοποίηση βουλευτών που ψήφισαν υπέρ. Σε δημοσίευμα με τίτλο “Η εκδίκηση των παπάδων” σχολιάζει χαρακτηριστικά: “Αν και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης ακονίζει το προφίλ του φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή, αυτό ενδέχεται να του κοστίσει τη συμπάθεια των συντηρητικών ψηφοφόρων. Ο κλήρος έχει μεγάλη επιρροή, ιδίως στις αγροτικές περιοχές. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει ξεκάθαρο και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου”.

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube