Weather Icon
Aφρική , Ισραήλ , Παλαιστίνη 2 Μαρτίου 2024

Γάζα: Η Αφρικανική Ένωση “καταδικάζει σθεναρά τη σφαγή των 112 Παλαιστινίων”

Γάζα: Η Αφρικανική Ένωση “καταδικάζει σθεναρά τη σφαγή των 112 Παλαιστινίων”

Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης καταδικάζει σθεναρά την επίθεση

“Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Σ. Ε. Μούσα Φάκι Μαχάματ καταδικάζει σθεναρά αυτή την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων, από την οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι οι οποίοι αναζητούσαν ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια”, ανέφερε η Αφρικανική Ένωση σε ανακοίνωσή της που ανήρτησε σήμερα στο Χ.

Παράλληλα η Αφρικανική Ένωση κάλεσε να διενεργηθεί “διεθνής έρευνα για το περιστατικό προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους” και ζήτησε την κήρυξη “εκεχειρίας αμέσως και χωρίς όρους”.

Την Πέμπτη αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους πεινασμένων Παλαιστινίων το οποίο έτρεχε προς το μέρος φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη της Γάζας. Ο απολογισμός είναι 115 νεκροί και περίπου 760 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Xαμάς.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μετά την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τρίτη για τον κίνδυνο “επικείμενου λιμού” στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε “ποδοπάτημα” όταν χιλιάδες Παλαιστίνιοι περικύκλωσαν το κομβόι των 38 φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.

Αξιωματικός του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες που ένιωσαν να “απειλούνται” έκαναν χρήση “περιορισμένων πυρών” και έκανε λόγο για “ποδοπάτημα στη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν δεκάδες κάτοικοι”.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube