REAL TIME |

Εμβόλιο COVID-19: η διεθνής επιστημονική μελέτη ανάμεσα σε αλήθειες, ψέματα και διαστρεβλώσεις

Εμβόλιο COVID-19: η διεθνής επιστημονική μελέτη ανάμεσα σε αλήθειες, ψέματα και διαστρεβλώσεις

   Είναι τώρα αρκετός καιρός που στα διάφορα συστημικά τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδεται ένα spot όπου ένας τύπος, που υποτίθεται πως είναι δημοσιολόγος, τοποθετεί στο στήθος μιας μεσήλικης γυναίκας – που υποτίθεται πως είναι μια οποιαδήποτε γυναίκα «σύμβολο» όμως ή φερέφωνο όλων των ανθρώπων – ένα μικροφωνάκι στο οποίο η ίδια απευθύνεται δήθεν στον πληθυσμό για να διαβεβαιώσει πως υπάρχει ακόμη ο ιός του COVID-19 και είναι ακόμα επικίνδυνος και πως είναι επείγον τώρα όλοι οι άνθρωποι, και ειδικά εκείνοι οι πάνω των 60 χρονών,  να κάνουν το ετήσιο εμβόλιο Covid  που θα τους προφυλάξει 100% από τον ιό για έναν ολόκληρο χρόνο!


  

Μετά από το «μαθηματάκι» που η καλή γυναίκα επιμελώς είπε στον τύπο-«δημοσιολόγο», αυτός της λέει: «Τα είπατε σε μένα, τώρα πείτε τα και στον κόσμο» και εκείνη του απαντάει χαμογελώντας: «Βεβαίως!», οπότε έρχεται και κάθεται δίπλα της μια άλλη υποτίθεται δημοσιολόγος που θα «βγάλει στον αέρα» την αλήθεια για  τους ανυπόμονους τηλεακροατές και τηλεθεατές που περιμένουν με κομμένη την ανάσα.

   Ένα «συμπαθητικό», αν και κάπως βλακώδες θεατράκι για όσους δεν πείθονται από μόνοι τους και «απειθαρχούν» στις «παρακλήσεις» μιας κυβερνητικής εξουσίας η οποία τα «έκανε θάλασσα» κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID (συγκριτικά με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα δυστυχώς είναι μια από τις χώρες με τους περισσότερους νεκρούς).

   Σήμερα, όπως γνωρίζουμε και όπως λένε όλοι οι επιστήμονες και οι αρχές όλων των χωρών, ο ιός COVID-19 έχει περίπου εξαφανιστεί με τις τελευταίες του παραλλαγές του, Pirola, Eris, Kraken και JN1.

  Γι’ αυτό ίσως το σποτάκι είναι τώρα μέρες που έπαψε να μεταδίδεται. Ίσως κατάλαβαν ότι ήταν μάλλον… σαχλαμαρίστικα άκαιρο.

  Σήμερα υπάρχει μόνο η γρίπη, σε εξαιρετική έξαρση μαζί με διάφορες ιογενείς παθολογικές αναπνευστικές και εντερικές καταστάσεις ανθεκτικές στις γνωστές αντιβιώσεις.

   Για τη γρίπη ήδη από τον περασμένο Νοέμβρη είναι διαθέσιμο το ετήσιο εμβόλιο το οποίο, κατά κανόνα,  προστατεύει αρκετά καλά ως ένα σημείο από την «επίθεση» του ιού.

  Ωστόσο, έλα όμως που επανέρχεται, μας λένε – διακαώς θέλουν να το επαναφέρουν και να το διαδώσουν – πάλι ένα εμβόλιο δήθεν για το COVID, που δεν είναι πια COVID-19 SARS COV-2 μη υπάρχοντας πια αυτό το στέλεχος.

   Και τότε το ερώτημα είναι: αφού δεν είναι COVID-19 που δεν υπάρχει πια, τί είναι, που μας το παρουσιάζουν, κι αυτό, σαν COVID; Κάτι δεν πάει καλά, κάτι γίνεται υπογείως στα εργαστήρια μάλλον ύποπτο που θέλουν να το «εμπεδώσουν» στον κόσμο.

   Σε ένα δημοσιευμένο (Δείτε σύνδεσμο παρακάτω) πριν από μερικές μέρες κείμενο μιλήσαμε όμως για έναν άλλο ιό που «μαγειρεύεται» στη Κίνα, ένας ιός 100% θανατηφόρος αυτός, που ελπίζομε να μην «βγει» από τα εργαστήρια και κυκλοφορήσει εδώ κι εκεί.

Μια κινέζικη παραλλαγή του κορωνοïού στο εργαστήριο: 100% θανατηφόρα!

  Το νέο εμβόλιο που πρέπει να περιμένουμε (από τις ΗΠΑ-Pfizer μάλλον) μήπως αφορά το κινέζικο που «κυοφορείται» και σκοτώνει 100% και μας το «καμουφλάρουν» ως COVID;!

   Όπως φαίνεται, τα πράγματα είναι πάλι πολύ «γκριζαρισμένα», φλου, καθόλου καθαρά, ως συνήθως – και ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει.

   Η Pfizer, η Moderna, η Astra Zeneca προσφέρουν ένα καινούριο εμβόλιο που θα έχει διάρκεια και ισχύ ένα χρόνο για ένα COVID που δεν υπάρχει;! Κάπως παράξενα δεν ακούγεται;

   Έγινε μήπως κάποιο θαύμα, μετά από όλα τα προηγούμενα  εμβόλια τους που μετά από 3-4 μήνες έπεφταν στο 40%, και λιγότερο, της ισχύος τους και γι’ αυτό υπήρχε απόλυτη ανάγκη επαναλαμβανομένων εμβολιασμών και τρεις και τέσσερις φορές για να «συμπληρωθούν» τα κενά κάλυψης;! Τρελά πράγματα.

   (Ή μήπως η συνεχής επανάληψη του εμβολίου ήταν αναγκαία για μια πιο πλήρη και σίγουρη αλλοίωση του ανθρώπινου DNA – όπως θα δούμε παρακάτω – στα σωστά «μέτρα» που έχουν υπολογιστεί στα «κρυφά δωμάτια»;).

   Ακριβώς όμως γι’ αυτό το «τρελό» εμβόλιο που ως τώρα γνωρίσαμε, ας πούμε δύο λόγια με γνώμονα μια μεγάλη έρευνα που έγινε σε 8 χώρες και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Vaccine.

   Προπαιδευτικά και παρενθετικά, όμως, πρέπει να ομολογήσομε πως στ’ αλήθεια και ειλικρινά δεν γνωρίζουμε – και ποτέ δεν έχουμε γνωρίσει – επακριβώς τον βαθμό ισχύος και επάρκειας των σκευασμάτων που μας πούλησαν οι Αμερικανοί, ως επί το πλείστον, και οι Άγγλοι, έχοντας υπόψη την παρατήρηση πως η διάδοση του ιού COVID-19 κατά ένα σημαντικό ποσοστό εξαρτήθηκε και από την «ποιότητα» του οργανισμού και τη κράση των ανθρώπων που το δέχτηκαν, όπως και από την ύπαρξη ή όχι επιβαρυντικών και επομένως εξουθενωτικών καταστάσεων ως διευκολυντικές «κερκόπορτες» για τη διείσδυση και «ριζοσπαστοποίηση» του ιού.

   Αυτά λεχθέντα λοιπόν ως αναμφισβήτητα γεγονότα, το κείμενο που δημοσιεύτηκε στις 14.2.2024 στο περιοδικό Vaccine αντανακλά την μεγαλύτερη ως τώρα μελέτη που έγινε σχετικά με τα εμβόλια mRNA αντι-COVID-19.

   Οι ερευνητές της Global Vaccine Network έχουν αναλύσει 99 εκατομμύρια άτομα που είχαν εμβολιαστεί σε οκτώ χώρες. Εξέτασαν 13 ιατρικές καταστάσεις συνδεδεμένες με νευρολογικές, καρδιακές, εγκεφαλικές και αιματολογικές παθήσεις που προξενήθηκαν από τα εμβόλια.

   Διαπίστωσαν ότι για όσους είχαν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου Astra Zeneca με ιικό φορέα, υπήρχε ένας κίνδυνος 6,9 φορές μεγαλύτερος να υποστούν μια περικαρδίτιδα, φλεγμονή του καρδιακού μυός.

   Επίσης, διαπιστώθηκε μια αύξηση του κινδύνου δημιουργίας ενός θρόμβου αίματος στον εγκέφαλο από εμβόλιο με ιικό φορέα όπως εκείνο πάλι της Astra Zeneca και ακόμη ο κίνδυνος 2,5 φορές περισσότερο ανάπτυξης του συνδρόμου Guillain-Barré, μια σπάνια νευρολογική πάθηση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο νευρικό σύστημα.

   Βεβαίως θα πρέπει να δει κανείς και να ορίσει εάν τα 7 εκατομμύρια ατόμων που πέθαναν στο κόσμο εξαιτίας του COVID-19 είναι λίγα ή πολλά αναλογικά με τον αριθμό που εμβολιάστηκαν που μας λένε πως ανέρχεται στο 70,6% του παγκόσμιου πληθυσμού, με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, δηλαδή πολύ λίγη έως μηδαμινή κάλυψη.

   Συνήθως όταν τίθεται σε πώληση ένα εμβόλιο δηλώνονται οι κοινές και ήπιες παράπλευρες συνέπειες και όχι εκείνες οι επικίνδυνες που διαπιστώνονται στις κλινικές εργαστηριακές μελέτες.

   Πάντως, για να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα τη μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Vaccine, πρέπει να συγκεντρωθούμε στις δύο κατηγορίες παρατηρήσεων που προέκυψαν: η μια για το εμβόλιο ιικού φορέα και η άλλη για το εμβόλιο mRNA.

   Για τη πρώτη, η ομάδα έρευνας ανακάλυψε, όπως προείπαμε, μια στατιστικά σημαντική αύξηση των περιπτώσεων του συνδρόμου Guillain-Barré.

   Μεταξύ των εμβολιασθέντων, ενώ αναμενόταν 76 περιπτώσεις βλάβης των νεύρων, διαπιστώθηκαν 190 περιπτώσεις, δηλαδή περίπου 2,5 φορές περισσότερες.

   Επίσης, μετά από τη πρώτη δόση του εμβολίου με ιικό φορέα (τύπου Astra Zeneca), παρατηρήθηκε ένας κίνδυνος πάνω από 3 φορές μεγαλύτερος του προβλεπόμενου για θρόμβωση εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου: αντί των 21 αναμενόμενων περιπτώσεων, παρατηρήθηκαν 69 περιπτώσεις.

   Όσο αφορά τη δεύτερη, εμβόλιο mRNA, οι κίνδυνοι εστιαζόταν σε μεγαλύτερες ποσοστιαίες καταστάσεις μυοκαρδίτιδας. Έτσι, μετά από τη πρώτη δόση του εμβολίου, ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας υπολογίστηκε σε 1,7 φορές μεγαλύτερος από το προβλεπόμενο, ποσοστό που αυξήθηκε σε 2,6 φορές περισσότερο μετά την τέταρτη δόση.

   Συμπερασματικά, πιστεύουμε πως τελικά η προστασία των εμβολίων στις ενέργειες του COVID-19  υπήρξε σε γενικές γραμμές αρκετά αποτελεσματική, ιδίως σχετικά με το πρώτο και πιο επιθετικό στέλεχος του.

   Στη συνέχεια είναι φανερό πως η «επιρροή» των ιδίων εμβολίων πάνω στις επόμενες παραλλάξεις του COVID-19  ακολούθησε μια φθίνουσα καμπύλη παράλληλα με το φθίνον ιικό φορτίο κάθε παραλλαγής, εξ ου και οι δηλώσεις των παραγωγών για νέα εμβόλια κατάλληλα λ.χ. για την παραλλαγή Όμικρον, κλπ., κάτι που   όμως δεν ευδοκίμησε πολύ απλά γιατί σχεδόν κανένας άνθρωπος, ή εν πάση περιπτώσει πολύ λίγοι «προτίμησαν» να εμβολιαστούν για πέμπτη και έκτη φορά εναντίον ενός ιού – λ.χ. ο  Όμικρον – ο οποίος, όπως και οι επόμενοι, λόγω ουσιαστικής εξασθένησής τους, δεν προξενούσε πλέον κανέναν φόβο.

   Σε τελευταία ανάλυση ο COVID-19  εξελίχθηκε τελικά σε έναν τύπο κανονικού ιού γρίπης, και μάλλον λιγότερο επικίνδυνο από τους γνωστούς ιούς της γρίπης για τους οποίους και εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο.

   Μένει πάντα, ωστόσο, ένα σχεδόν αναπάντητο ερώτημα για το οποίο οι αμφιβολίες δεν έχουν ποτέ πάψει να υφίστανται, ένα ερώτημα που αφορά μια σημαντικότατη πτυχή της ανθρώπινης υγείας, μια «συνέπεια» η οποία μάλλον δεν εμφανίζεται ή δεν θα εμφανιστεί αμέσως, αλλά σε βάθος κάποιου χρόνου, όταν έχει εδραιωθεί και η «διόρθωσή» ή εξάλειψή της παρουσιάζεται μη αναστρέψιμη.

   Δηλαδή: το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer ή της Moderna με βάση mRNA μπορεί τελικά να συγχωνευτεί στον άνθρωπο με το DNA του;

   H Pfizer δήλωσε πως «το εμβόλιο για COVID-19  δεν αλλοιώνει την ακολουθία του DNA σε ένα ανθρώπινο κύτταρο». Προφανώς αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είναι μάλλον αδιανόητο η ίδια η εταιρεία να το έλεγε δημόσια υπονομεύοντας έτσι το ίδιο το προϊόν της από το οποίο προσδοκά να κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια!

   Όπως και να ΄ ναι, δε μπορούμε να μη μνημονεύσουμε την σοβαρή μελέτη των ερευνητών του σουηδικού πανεπιστημίου του Lund, που δημοσιεύτηκε στο Current Issues of Molecular Biology.

   Οι Σουηδοί επιστήμονες λοιπόν ανακάλυψαν πως, όταν το εμβόλιο mRNA εισέρχεται στα κύτταρα του ανθρώπινου ήπατος, ενεργοποιεί το DNA του κύτταρου που βρίσκεται στο εσωτερικό του πυρήνα ώστε αυτός να αυξήσει την παραγωγή της γενετικής έκκρισης LINE-1 παράγοντας mRNA.

   Επομένως το mRNA βγαίνει από τον πυρήνα και μπαίνει στο κυτόπλασμα του κυττάρου όπου γίνεται η πρωτεΐνη LINE-1. Ένα τμήμα της πρωτεΐνης ονομαζόμενο open reading frame-1, ORF-1, επιστρέφει στον πυρήνα όπου προσκολλάται στο mRNA του εμβολίου και (προσοχή σε αυτή τη διαδικασία) ανάστροφα μεταγράφεται ως spike του DNA.     

   Υπάρχει λοιπόν ανάστροφη μεταγραφή (“we detected high levels of BNR162b2 in Huh7 cells and changes in gene expression of long interspersed nuclear element -1 (Line-1) which is an endogenous reverse transcriptase”) όταν το DNA απαρτίζεται από RNA, ενώ η κανονική διαδικασία μεταγραφής εμπλέκει μια μερίδα του DNA η οποία λειτουργεί ως μοντέλο για να δημιουργήσει ένα μόριο mRNA μέσα στον πυρήνα.

   Έτσι οι Σουηδοί ερευνητές δηλώνουν: «Με αυτή τη μελέτη παρουσιάζουμε αποδείξεις ότι(όπου) το εμβόλιο RNA COVID-19 BNT162b2 δύναται να εισχωρήσει στην κυτταρική γραμμή του ανθρώπινου ήπατος Huh7 in vitro». Επομένως: «Το  mRNA του BNT161b2 μεταγράφεται σε επίπεδο ενδοκυτταρικό στο DNA με ταχύτητα 6 (ώρες) μετά την έκθεση στο BNT162b2, όπου η έκφραση BNT162b2 είναι η άλλη ονομασία του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 που εισήχθη στο εμπόριο με το εμπορικό σήμα Comirnaty.

   Ολόκληρη η διαδικασία,  λοιπόν,  έγινε πολύ γρήγορα, μέσα σε 6 ώρες. Το mRNA του εμβολίου που μετατρέπεται σε DNA και βρίσκεται στο εσωτερικό του πυρήνα του κυττάρου είναι ακριβώς εκείνο που τα αμερικανικά Centers for Disease Control and Prevention (CDC) δήλωσαν ευθέως πως δεν μπορούσε να γίνει: «το γενετικό υλικό που προμηθεύουν τα εμβόλια mRNA δεν μπαίνει ποτέ στον πυρήνα των κυττάρων σου», όπως έγραψαν στη σελίδα Web με τίτλο «Μύθοι και γεγονότα περί εμβολίων COVID-19», προσθέτοντας πως «όλα τα συστατικά είτε στα εμβόλια mRNA είτε στα εμβόλια με ιικό φορέα, που έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ απορρίπτονται από το σώμα μετά που αυτό έχει δημιουργήσει τα αντισώματα»!

   Τώρα, το πώς «απορρίπτεται» είναι μια άλλη ιστορία που δεν μες έχουν διευκρινίσει.

   Και ποιος ξέρει; Ίσως τα εμβόλια της Pfizer mRNA που διατέθηκαν ειδικά στις ΗΠΑ να είναι διαφορετικά από εκείνα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη(!!) και έχουν προκαλέσει (ενεργοποιήσει) τα ευρήματα του σουηδικού πανεπιστημίου! Ποιος ξέρει;

Όλα να τα περιμένει κανείς.

   Το αναμφισβήτητο γεγονός όμως είναι ότι για τα «καθ΄ ημάς» τους Ευρωπαίους εμβόλια Pfizer BioNTech COVID-19 οι Σουηδοί επιστήμονες απέδειξαν in vitro ή στο εσωτερικό μιας κάψουλας του Πέτρι πώς όντως ένα εμβόλιο mRNA μετατρέπεται σε DNA μέσα σε μια κυτταρική γραμμή του ανθρώπινου ήπατος, κάτι που ψευδώς οι «ειδήμονες της υγείας» μας έλεγαν και ορκιζόντουσαν για πάνω από  δύο χρόνια  πως δεν θα μπορούσε να συμβεί!

   Επιπλέον οι Σουηδοί ερευνητές βρήκαν πρωτεΐνες spike πάνω στην επιφάνεια των ηπατικών κυττάρων τα οποία, κατά τη γνώμη των ερευνητών, θα μπορούσαν να γίνουν στόχος του ανοσοποιητικού συστήματος προκαλώντας αυτοάνοση ηπατίτιδα, και αυτό γιατί «έχουν υπάρξει κλινικές περιπτώσεις όπου παρατηρήθηκε ανάπτυξη αυτοάνοσης ηπατίτιδας μετά από τον εμβολιασμό με BNT161b2».  

   Η σουηδική μελέτη τελειώνει ως εξής:

  1. Conclusions

Our study is the first in vitro study on the effect of COVID-19 mRNA vaccine BNT162b2 on human liver cell line. We present evidence on fast entry of BNT162b2 into the cells and subsequent intracellular reverse transcription of BNT162b2 mRNA into DNA.

The authors declare no conflict of interest.

The following supporting information can be down-loaded at: https://www.mdpi.com/article/10.3390/cimb440300/s1.

   Εξάλλου, μια μελέτη από το γιαπωνέζικο Ρυθμιστικό Πρακτορείο πάνω στην βιοδιανομή του εμβολίου Pfizer έδειξε πως μερικά mRNA μετακινήθηκαν από το σημείο της ένεσης και, μέσω της ροής του αίματος, έχουν βρεθεί πάνω σε διάφορα όργανα όπως το ήπαρ, τα επινεφρίδια, η σπλήνα και οι ωοθήκες από ποντίκια 48 ώρες μετά την ένεση.

   Ως τώρα δεν υπήρξε κάποια γνωστή και αναγγελθείσα συνέχεια των ερευνών του σουηδικού team κατά την άποψη του οποίου «σε αυτή τη πρώιμη φάση δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν το DNA αντίστροφα μεταγραμμένο από το BNT162b2 (δηλαδή το εμβόλιο mRNA της Pfizer) έχει ενσωματωθεί στο κυτταρικό γονιδίωμα. Άλλες μελέτες χρειάζονται για να αποδειχθούν οι συνέπειες  του BNT162b2 στην γονιδιωματική ακεραιότητα».

   Αυτά εν συμπυκνώσει τα του εμβολίου BioNTech COVID-19, του πιο διαδιδομένου παγκοσμίως εμβολίου στην πανδημία που πέρασε αφήνοντας φέτος μια «ουρά» ευτυχώς αρκετά καλά «διαχειρίσιμη».

   Κανένας «επίσημος» δεν μας είπε ποτέ τίποτα για όλα ετούτα, οι συνέπειες των οποίων είναι δυνατόν να  εμφανιστούν, όπως λένε – ελπίζουμε ενδεχομένως – σε  μερικά χρόνια, όταν πολύ πιθανόν άλλες, ίσως και πιο δύσκολες και επείγουσες ανάγκες διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής θα επικρατήσουν θέτοντας τις συνέπειες των εμβολίων αυτών σε θέση ημι-άγνοιας: «περασμένα ξεχασμένα» δηλαδή!

   Κατά τα άλλα, τέλος, σε ένα άρθρο του Peter Mc Cullough, επιδημιολόγου στην Truth gor Health Foudation στο Tucson-USA με τίτλο  Concerning the Possibilities for Human Genome Integration of SARS-CoVRNA wirh mRNA Vaccination, ο συγγραφέας σημειώνει την ύπαρξη «τεραστίων επιπτώσεων από χρωμοσωμικές μεταβολές και συνθέσεις του συστατικού spike μακροπρόθεσμα που οδηγούν την παθογένεση ενός νέου είδους χρόνιων ασθενειών».   

   Η ευχή είναι να μη «ξεσπάσει» πάλι κάποια άλλη πανδημία που μερικοί τύπου Μπιλ Γκέιτς «προβλέπουν» (κάτι ξέρουν;!) και μας προϊδεάζουν μέσα στα εγκληματικά τρελά σχέδια ατόμων (δεν τολμά να τους ονομάσει «ανθρώπους»!) ολοκληρωτικής μελλοντικής ανθρώπινης «αλλαγής» – και όποιον πάρει ο χάρος… όσο κι αν φαντάζουν «φαντασίες» ή «συνομωσιολογίες»!

Πηγή: 1)agenparl.eu/studio-svedese-il-vaccino-covid-19-di-Pfizer-entra-nelle-cellule-del-fegato-e-viene-convertito-in-dna.

            2)Intracellular Reverse Transcription of Pfizer BioNTech Covid-19 mRNA Vaccine BNT162b2 in vitro in Human Liver Cell Line, στο Current Issues in Molecular biology 2022, 44(4), 1661-1663 δημοσιευμένο στις 25.2.2022.

           3)Cuttιng Edge: Circulating Exosomes with CIVIF Spike Protein are induced by BNT162b2 (Pfizer BioNTech/Vaccination prior to Development of Antibodies: A Novel Mechanism for Immune Activation by mRNA Vaccines στο The Journal of Immunology, 15.11.2021

 

                                                                               Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

                                                                                        Ελληνιστής

 

       ……………………………………………………………………………………       

        

 

  

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube