Weather Icon
ΗΠΑ 17 Μαρτίου 2024

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν συγκέντρωσε πάνω από 53 εκατ. δολάρια τον Φεβρουάριο από δωρεές

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν συγκέντρωσε πάνω από 53 εκατ. δολάρια τον Φεβρουάριο από δωρεές

Δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έδειξε ότι ο Μπάιντεν είχε οριακό προβάδισμα 1 ποσοστιαίας μονάδας

Ο Μπάιντεν εξασφάλισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος τον Μάρτιο και κατάφερε να συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε 24 ώρες, μετά την ομιλία του για την κατάσταση τους έθνους (State of the Union).

Περίπου 1,3 εκατομμύρια χορηγοί έκαναν σχεδόν 3,4 εκατομμύρια δωρεές και το 97% των δωρεών ήταν κάτω από 200 δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκστρατείας του Μπάιντεν, η οποία έδωσε τα στοιχεία στη δημοσιότητα την Κυριακή.

Ο Μπάιντεν ταξίδεψε τον Φεβρουάριο στην Καλιφόρνια και συμμετείχε σε εκδηλώσεις (fundraisers) στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. 

Η εκστρατεία του Μπάιντεν κατάφερε να συγκεντρώσει 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τη βάση μέσα στις 48 ώρες που ακολούθησαν τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στη Νότια Καρολίνα ενώ τα email που αναφέρονταν στον Τραμπ οδήγησαν και αυτά σε αύξηση των δωρεών.

Φαίνεται ότι η αντίθεση που εκφράζεται κατά του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ κινητοποιεί τους χορηγούς της εκστρατείας του Μπάιντεν. 

«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο για το μέλλον αυτής της χώρας και η ιστορική μας επιχείρηση συγκέντρωσης χρημάτων διασφαλίζει ότι κάθε ψηφοφόρος γνωρίζει αυτό το διακύβευμα τον Νοέμβριο», δήλωσε η υπεύθυνη εκστρατείας.

Πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έδειξε ότι ο Μπάιντεν είχε οριακό προβάδισμα 1 ποσοστιαίας μονάδας έναντι του Τραμπ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Περίπου το 39% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση που διήρκησε μία εβδομάδα δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Δημοκρατικό Μπάιντεν αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, έναντι 38% που επέλεξε τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο Τραμπ.

Πηγή: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube