REAL TIME |

Weather Icon

Εφημερίδα Τουρκιγέ: Το Ισραήλ έχει καταλάβει την Κύπρο

Εφημερίδα Τουρκιγέ: Το Ισραήλ έχει καταλάβει την Κύπρο

“Η Κύπρος έγινε επαρχία του Ισραήλ”

Πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας Τουρκιγέ με τίτλο «Νέος στόχος μετά τη Γάζα» και υπότιτλο «Τα μάτια του Ισραήλ στην Κύπρο» αναφέρει ότι:

«Στην ελληνοκυπριακή πλευρά κατασκευάζεται στρατιωτική βάση Η μεταφορά του αεροδρομίου και της βάσης του Λευκονοίκου στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει πανικοβάλει τόσο την Ελλάδα όσο και το Ισραήλ».

Έγιναν ισραηλινή «επαρχία»

Εφαρμόζοντας την κατοχική του πολιτική βήμα-βήμα, το Ισραήλ έχει στρέψει πλέον τα μάτια του στην Κύπρο. Με πληθυσμό 1,4 εκατομμυρίων, ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν αποκτήσει υπηκοότητα στην ελληνοκυπριακή πλευρά έχει ξεπεράσει τις 400 χιλιάδες. Το Τελ Αβίβ, που θεωρεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ως «επαρχία του Ισραήλ», έχει ξεκινήσει επίσης να ιδρύει λιμάνι στο όνομα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Η κατοχική απειλή μεγαλώνει

Μετά τη μεταφορά της βάσης του Λευκονοίκου στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Ισραήλ αποφάσισε επίσης να δημιουργήσει βάση στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Ο βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Küçük είπε, «Το σχέδιο στη Γάζα ισχύει και εδώ. Οι Ισραηλινοί αγοράζουν γη και στις δύο πλευρές του νησιού, πολλαπλασιάζονται, εκδιώκουν τους ντόπιους σε αυτήν την περιοχή και αναλαμβάνουν. Η απειλή κατοχής αυξάνεται”.

Στρατιωτική βάση το Ισραήλ στην ελληνοκυπριακή πλευρά

Η Κύπρος είναι ο νέος στόχος μετά τη Γάζα

Στην ελληνοκυπριακή πλευρά των 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων, ο αριθμός των Ισραηλινών που αποκτούν υπηκοότητα έχει φτάσει το 35%. Το Ισραήλ, που έχει αφήσει τη Γάζα ερειπωμένη, σχεδιάζει να καταλάβει την Κύπρο

Το Ισραήλ, που εφαρμόζει βήμα-βήμα τις κατοχικές και επεκτατικές του πολιτικές, έχει στρέψει τα μάτια του στην Κύπρο. Ο Hasan Küçük, βουλευτής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) Κύπρου, δήλωσε: «Το Ισραήλ, που μετέτρεψε τη Γάζα σε ερείπια, σχεδιάζει τώρα να καταλάβει την Κύπρο. Οι δραστηριότητες που διεξάγονταν κρυφά με τους Ελληνοκύπριους για χρόνια έχουν πλέον δημοσιοποιηθεί. Βλέπουν ήδη τη ‘Νότια Κύπρο’ ως επαρχία τους. Η MOSSAD και ο ισραηλινός στρατός, που ελέγχει άμεσα κάποια λιμάνια στο Νότο, έχουν αναλάβει δράση για την κατασκευή στρατιωτικών βάσεων στο νησί». Τονίζοντας ότι η διοίκηση της ‘ΤΔΒΚ’ δεν έχει άλλον προστάτη εκτός από την Τουρκία, ο Küçük είπε: «Η παραχώρηση μιας ναυτικής βάσης στο Ριζοκάρπασο και στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει γίνει η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων έναντι πιθανής ισραηλινής απόπειρας εισβολής. Το Ισραήλ έχει καταστρώσει ολόκληρη τη στρατηγική του για την περικύκλωση των τουρκικών βάσεων στο Βορρά».

35% της ελληνοκυπριακής κοινότητας είναι Ισραηλινοί

Αναφέροντας την πληροφορία ότι ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν υπηκοότητα στην ελληνοκυπριακή πλευρά του 1,4 εκατομμυρίου έφτασε το 35%, ο βουλευτής του UBP Hasan Küçük δήλωσε ότι σύμφωνα με τη σιωνιστική ατζέντα, η Κύπρος είναι η επόμενη. Ο Hasan Küçük είπε ότι «η δόση της απειλής αυξάνεται μέρα με τη μέρα» και είπε τα εξής για όσα συμβαίνουν στο νησί:

«Το Ισραήλ θέτει πλέον ξεκάθαρα το έδαφος για την κατοχή. Χρησιμοποιούν σχεδόν τις ίδιες μεθόδους με το σενάριο που εφαρμόστηκε στην Παλαιστίνη. Συγκεντρώστε γη, στη συνέχεια αυξηθείτε κρυφά και εκδιώξτε τον αυτόχθονα πληθυσμό. Ζούμε στην κατάσταση της Παλαιστίνης πριν από 50 χρόνια. Η γραμμή Γάζας-‘Νοτίου Κύπρου’, που ξεκίνησε στο όνομα του διαδρόμου βοήθειας προς τη Γάζα, είναι στην πραγματικότητα ο κατοχικός διάδρομος Τελ Αβίβ-Κύπρου. Εκτός από το ιστορικό-θρησκευτικό κίνητρο της κατοχής της Κύπρου από το Ισραήλ, η σιωνιστική διοίκηση υπολογίζει και την πρόσβαση στη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω του νησιού. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να καταστρέψουν τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ αρπάζοντας τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην αποκλειστική επικράτεια της Κύπρου, όπως και των Παλαιστινίων.

Χωρίς την Τουρκία θα γίνουμε Γάζα

Οι κινήσεις σε Λευκόνοικο και Ριζοκάρπασο έκαναν το Ισραήλ τόσο νευρικό όσο και την Ελλάδα. Το Κοινοβούλιο μας έδωσε μεγάλους αγώνες σε αυτές τις περιόδους παραχώρησης. Το Ισραήλ είναι ένα χταπόδι και τα πόδια και τα χέρια του είναι τόσο επικίνδυνα όσο το σώμα του. Για να αποτρέψουν αυτή την κατανομή, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάθε είδους εμπόδια από μέσα και έξω. Ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν ήταν η Τουρκία, η Κύπρος θα είχε ήδη μετατραπεί σε Γάζα. Εδώ και χρόνια επενδύουν τόσο στην ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και στο Βορρά, ειδικά στα λιμάνια. Η Λάρνακα, η Λεμεσός και η Αγία Νάπα στα Νότια βρίσκονται ήδη υπό τον έλεγχό τους. Στο Βορρά, έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες οικόπεδα στη λωρίδα που εκτείνεται από το χωριό Τρίκωμο-Γαστριά μέχρι το ξενοδοχείο Αμμόχωστος-Σαλαμίς. Ιδιαίτερα ακολουθούν με εντατική μέθοδο τα σημεία όπου βρίσκονται οι τουρκικές στρατιωτικές βάσεις. Στο πλαίσιο αυτό χτίστηκαν ειδικά συγκροτήματα στέγασης για τους Εβραίους στις περιοχές που βρίσκονταν οι Τούρκοι στρατιώτες. Επίσης, ιδρύουν μεγάλο αριθμό εταιρειών και προσπαθούν να εγκλωβίσουν οικονομικά τη χώρα. Είμαστε το συνοριακό σημείο της Ανατολίας. Είμαστε ο φύλακας της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’ και του φρουρίου στο Νότο. Αν πέσει η Κύπρος, σημαίνει ότι ηχούν καμπάνες κινδύνου για την Ανατολία. Σε αυτό το φρούριο πρέπει πάντα να κυματίζει η σημαία με το μισοφέγγαρο».

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube