Για «σαμποτάζ» στις διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας κατηγόρησε το Ισραήλ ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, εξαιτίας της επιχείρησης που εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νοσοκομείο αλ Σίφα.

Η δράση των ισραηλινών δυνάμεων «δείχνει τις προσπάθειές τους να σπείρουν το χάος και να διαιωνίσουν τη βία. Αυτό ισοδυναμεί επίσης με πρόθεση να σαμποταριστούν οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη στην Ντόχα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Επιμένει στη χερσαία εισβολή στη Ράφα ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέμεινε νωρίτερα στην χερσαία εισβολή στην Ράφα, ως τον μόνο τρόπο για να καταστραφεί η Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνομιλία που είχαν ο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι χρειάζεται μία συνεκτική στρατηγική για την Γάζα, «και όχι το Ισραήλ να πάει να καταστρέψει την Ράφα».

Στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έχουν εκτοπιστεί εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

200 τόνοι τροφίμων στην βόρεια Γάζα

Σχεδόν 200 τόνοι τροφίμων παραδόθηκαν σήμερα στην βόρεια Γάζα από την World Central Kitchen, φορτίο που έφτασε με την πρώτη αποστολή θαλάσσιας βοήθειας από την Κύπρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΜΚΟ.

Επισημαίνεται ότι τα τρόφιμα έφτασαν σε οικογένειες, οι οποίες είναι στο φάσμα του λιμού, με το πρώτο ανθρωπιστικό φορτίο που προσέγγισε στην ακτή της Γάζας εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Μαζί με τοπικούς και διεθνείς εταίρους, η WCK έχει προσφέρει περισσότερα από 39 εκατομμύρια γεύματα από ξηρά, θάλασσα και αέρα σε Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP