Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική 7 Μαρτίου 2024

Ασκεί έφεση ο Φρ. Μπελέρης: “Το έγκλημά μου είναι ότι εκλέχθηκα δήμαρχος ενάντια στα σχέδια του Ράμα”

Ασκεί έφεση ο Φρ. Μπελέρης: “Το έγκλημά μου είναι ότι εκλέχθηκα δήμαρχος ενάντια στα σχέδια του Ράμα”

Είναι πολιτική δίωξη

Για πολιτική δίωξη κάνει λόγο ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, μετά την ανακοίνωση της ενοχής του, από το Ειδικό Δικαστήριο των Τιράνων. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας γνωστοποίησε ότι θα ασκήσει έφεση, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, Μπελέρης κατήγγειλε ευθέως την δικαστική έδρα, μιλώντας για πολιτική δίωξη, με απώτερο στόχο να διατηρήσει η αλβανική κυβέρνηση τον έλεγχο του δήμου.

“Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς στη Χειμάρρα θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου στη Χειμάρρα με εξέλεξαν δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες αυτή είναι η δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς;” διερωτάται ο κ. Μπελέρης.

“Πρόκειται για ένα πολιτικό πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με τη διοίκηση του Δήμου Χειμάρρας. Το σχέδιο ήταν να με συλλάβουν προκειμένου να χάσω τις εκλογές και να με αφήσουν ξανά ελεύθερο μία εβδομάδα μετά τις εκλογές. Το εν λόγω σχέδιο το χάλασαν οι πολίτες της Χειμάρρας που με εξέλεξαν δήμαρχο” σημείωσε ο Μπελέρης.

Η υπόθεση επιδεινώνει το βαρομετρικό χαμηλό στις σχέσεις Αθήνας – Τιράνων, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να μιλάει για έλλειμμα κράτους δικαίου στην Αλβανία και ποινή δυσανάλογη του φερόμενου αδικήματος.

“Επισφραγίζει αυτή η απόφαση ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με αυτό. Εκεί εκεί όντως θέμα με το κράτος δικαίου. Η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα σε επίπεδο ευρωπαϊκό. Είπε ότι αυτά όλα συνιστούν παραβιάσεις του κράτους δικαίου. Έχουμε πει λοιπόν ότι παγώνει η ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας μέχρι να αποκατασταθούν όλα αυτά τα κεντρικά ζητήματα” τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube