Weather Icon

Ανεβαίνει η δημοτικότητα Νετανιάχου, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου

Ανεβαίνει η δημοτικότητα Νετανιάχου, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου

Ενώ συνεχίζονται οι επικρίσεις κατά του Νετανιάχου εκ μέρους της διακυβέρνησης Μπάιντεν, σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την κρατική ισραηλινή τηλεόραση, προκύπτει ότι η δημοτικότητα του Νετανιάχου, αντί να μειώνεται αυξάνεται.

Για το θέμα, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA, ο Συνεργάτης του σταθμού και Ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Γαβριήλ Χαρίτος.

Είναι ενδεικτικό ότι, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, το Λικούντ, το κόμμα του Νετανιάχου, παρουσιάζει αύξηση μίας έδρας. Από την άλλλη ο Γκαντς, ενώ παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα, εξ αιτίας ενδοκομματικών αντιπαραθέσεων, το κόμμα του χάνει τρεις έδρες, σε σχέση με δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Ιανουάριο ξανά από την κρατική τηλεόραση.

Η κεντροαριστερή αξιωματική αντιπολίτευση του Γιαΐρ Λαπίντ, διατηρεί τις δυνάμεις της, αλλά συνεχίζει να μην απειλεί, ενώ τα θρησκευτικά κόμματα της ακροδεξιάς παραμένουν και αυτά σταθερά σε δημοσκοπικές αποδόσεις.

Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον, είναι κατά πόσο τελικά η ισραηλινή κοινή γνώμη επηρεάζεται από τις επικρίσεις του Λευκού Οίκου.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Δρ. Χαρίτος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA:

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube