Weather Icon

Αναλυτής: Η Ρωσία δεν θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Αρμενίας

Αναλυτής: Η Ρωσία δεν θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Αρμενίας

Πολλοί άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους το μοντέλο ότι υπήρχε κάποια Ρωσία, η οποία εκτελούσε τις λειτουργίες της διασφάλισης της ασφάλειάς μας, και τώρα είναι απαραίτητο να επιλέξουμε κάποιον άλλον, ο οποίος θα εκπληρώσει αυτές τις λειτουργίες ασφαλείας αντί γι’ αυτήν. δήλωσε ο ειδικός σε θέματα πολιτικής επιστήμης Alexander Iskandaryan στο NEWS.am.

“Και οι δύο θέσεις είναι λανθασμένες. Η Ρωσία δεν εκτελούσε αυτές τις λειτουργίες τουλάχιστον μετά το 2016, δεν τις εκτελεί μέχρι σήμερα και δεν σκοπεύει να τις εκτελέσει. Είναι απασχολημένοι, έχουν πολλές δικές τους ανησυχίες αλλού. Η Ρωσία δεν ήταν εγγυητής.

Μπορεί κάποιος άλλος, ακόμη και στη Δύση, να αντικαταστήσει αυτή τη κατά φαντασία Ρωσία; Φυσικά και όχι. Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δουλέψουμε μόνοι μας, αλλιώς τα πράγματα θα είναι χειρότερα”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παγκόσμια εμπειρία δείχνει ότι όταν δύο μέρη μιας σύγκρουσης θέλουν να συμφωνήσουν μεταξύ τους, αλλά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, χρειάζονται έναν τεχνικό διαμεσολαβητή.

“Για το σκοπό αυτό, συνήθως δεν επιλέγουν τις χώρες που ενδιαφέρονται άμεσα για το τι συμβαίνει στην περιοχή. Η Ρωσία, για παράδειγμα, απλά δεν μπορεί να είναι ένας ειλικρινής διαμεσολαβητής, είναι ένας παίκτης στην περιοχή, φυσικά, δεν μπορεί να είναι ουδέτερη. Για τέτοιες διαδικασίες επιλέγονται χώρες που δεν έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για την περιοχή”, πρόσθεσε ο Ισκανταριάν.

Υπενθύμισε ότι η Ρωσία και η Δύση βρίσκονται σε μια κατάσταση πολύ οξείας σύγκρουσης, οπότε κάθε ενέργεια της Δύσης προκαλεί ζήλια στη Ρωσία.

“Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό στις δυτικορωσικές αντιθέσεις στα μέτωπά μας. Πρέπει να δίνουμε λιγότερη προσοχή στον θόρυβο των μέσων ενημέρωσης. Η Ρωσία και οι δυτικές χώρες έχουν ένα πεδίο για πραγματικές αντιθέσεις – την Ουκρανία”, κατέληξε ο ειδικός.

ΠΗΓΗ: Δημόσια Ραδιόφωνο Αρμενίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube