Το εν λόγω πλοίο εξυπηρετεί την εφοδιαστική υποστήριξη μονάδων με ό,τι απαιτείται ώστε να μπορούν να επιχειρούν μακριά από τις βάσεις ξηράς. Το «Gen. Frank S. Besson» (LSV-1) απέπλευσε «λιγότερο από 36 ώρες αφότου ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα διά θαλάσσης», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της CENTCOM.

Μεταφέρει «εξοπλισμό για τη δημιουργία προσωρινού προβλήτα» που θα εξυπηρετήσει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους που λιμοκτονούν στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Αναχωρεί το επόμενο 24ωρο η ανθρωπιστική βοήθεια για Γάζα

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε πως το επόμενο 24ωρο θα αναχωρήσει πλοίο από τη Λάρνακα για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σημειώνοντας ότι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και Υπουργοί Εξωτερικών, επικοινωνούν με την Κυβέρνηση για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη, στην Πάφο, και ερωτηθείς για το σχέδιο «Αμάλθεια» και τις νεότερες εξελίξεις επ΄ αυτού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εκφράζω την ικανοποίηση μου πρώτα και πάνω από όλα για το γεγονός ότι μια πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο με επιμονή, είχαμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο πρωτοπαρουσίασα στη διάσκεψη που έγινε στο Παρίσι, τυγχάνει αυτής της διεθνούς αναγνώρισης.

philenews/protothema.gr