Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 2 Μαρτίου 2024

Άλλα τέσσερα παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό και αφυδάτωση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Άλλα τέσσερα παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό και αφυδάτωση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Το δράμα συνεχίζεται

Άλλα τέσσερα παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό και αφυδάτωση σε ένα νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, που απειλείται με λιμό, έπειτα από πέντε μήνες πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, ανακοίνωσε απόψε το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Τα παιδιά αυτά πέθαναν στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσραφ αλ Κίντρα. Διευκρίνισε ότι συνολικά δέκα παιδιά άφησαν την τελευταία τους πνοή από τις ίδιες αιτίες στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού του θύλακα, απειλούνται με λιμό σε αυτήν την περιοχή και ιδίως στον βορρά όπου οι καταστροφές, οι μάχες και οι λεηλασίες καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο λιμός “είναι σχεδόν αναπόφευκτος, αν δεν αλλάξει κάτι” προειδοποίησε και πάλι σήμερα ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), Γενς Λάρκε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube