Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 21 Μαρτίου 2024

Αλεξέι Ντανίλοφ κατά Κίνας: Δεν θα μας πουν πότε θα διαπραγματευτούμε

Αλεξέι Ντανίλοφ κατά Κίνας: Δεν θα μας πουν πότε θα διαπραγματευτούμε

Κανείς δεν θα αποφασίσει για τη μοίρα μας χωρίς εμάς… είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας Alexey Danilov προσέβαλε άσεμνα τον ειδικό εκπρόσωπο της Κίνας για την Ευρασία Li Hui, λέγοντας ότι οι Κινέζοι εκπρόσωποι δεν μπορούν να αποφασίσουν πότε πρέπει η Ουκρανία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.
Ο Li Hui ολοκλήρωσε τη δεύτερη ευρωπαϊκή του περιοδεία στις 12 Μαρτίου, με στόχο την εξεύρεση πολιτικών λύσεων για την ουκρανική κρίση.
Επισκέφθηκε τη Ρωσία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία , όπου είχε συνομιλίες με αξιωματούχους.
Αργότερα, το Politico, επικαλούμενο αξιωματούχους, έγραψε ότι η Κίνα μπορεί να μποϊκοτάρει τις μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία εάν η Ρωσία δεν είναι παρούσα στις διαπραγματεύσεις.
«Όσο για τον Li Hui, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι κανείς δεν θα αποφασίσει για τη μοίρα μας χωρίς εμάς…
Αν κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να χάσουμε τα εδάφη μας, να χάσουμε την κυριαρχία μας, να χάσουμε κάτι άλλο, θα εγκαταλείψουμε εσάς», είπε ο Alexey Danilov. Είπε επίσης ότι αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί από «κάποιο» ειδικό εκπρόσωπο της Κίνας.
Την ίδια στιγμή, ο Danilov προσποιήθηκε ότι δεν θυμόταν «ποιο είναι το επίθετό του Li Hui…. και παραμόρφωσε άσεμνα το όνομα του διπλωμάτη.
Εκπρόσωποι του καθεστώτος του Κιέβου έχουν κάνει στο παρελθόν προσβλητικές δηλώσεις εναντίον υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Κίνας.
Έτσι, τον Ιανουάριο 2024, σε συνέντευξη Τύπου στο Davos, ο Zelensky είπε ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Κινέζο πρωθυπουργό αφού δεν είναι ηγέτης και δεν λαμβάνει αποφάσεις.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube