Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της νύκτας εξουδετέρωσε 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε τέσσερις διαφορετικές περιφέρειες και πάνω από τον Εύξεινο Πόντο.

«Εμποδίστηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με 19 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τοποθεσιών στο ρωσικό έδαφος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Όπως διευκρίνισε το υπουργείο «τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιφέρειες του Κουρσκ (2), του Μπριάνσκ (5), του Ορέλ (4), του Κρασνοντάρ (2) και πάνω από τον Εύξεινο Πόντο (6)».

Στην περιφέρεια του Ορέλ (περίπου 300 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας), η επίθεση είχε στόχο χώρους ενεργειακών υποδομών και δεν προκάλεσε θύματα, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Αντρέι Κλίτσκοφ.

Στην περιφέρεια του Κρασνοντάρ, στα νότια, πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη νύκτα στο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ίλσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών υπηρεσιών διάσωσης, οι οποίες δεν συνέδεσαν πάντως το επεισόδιο αυτό με την επίθεση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το εν λόγω διυλιστήριο είχε ήδη στοχοθετηθεί πέρυσι από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Επιθεώρηση από τον Σεργκέι Σοϊγκού

Από την αρχή της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας, τον Φεβρουάριο 2022, το ρωσικό έδαφος γίνεται τακτικά στόχος πληγμάτων και επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη οι οποίες αποδίδονται στο Κίεβο.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε θέση διοίκησης των ρωσικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην επιχείρηση στην Ουκρανία.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του παρέδωσαν εκθέσεις για την κατάσταση στο μέτωπο και ο ίδιος ευχαρίστησε τους στρατιώτες για «επιτυχημένες επιθετικές ενέργειες στους περισσότερους από τους άξονες και την κατάληψη περισσότερο πλεονεκτικών θέσεων», σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού, στην οποία δεν διευκρινίζεται η ημερομηνία αυτής της επιθεώρησης που πραγματοποίησε ο Σοϊγκού.

Ναυτεμπορική