Weather Icon
Πολιτισμός 13 Φεβρουαρίου 2024

Το μέλλον της “Ποντιακής παράδοσης” προβληματίζει και ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερους

Το μέλλον της “Ποντιακής παράδοσης” προβληματίζει και ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερους
Η έναρξη μιας μεγάλης και ουσιαστικής συζήτησης έγινε πριν από λίγες μέρες στον πολυχώρο “Ο Δρόμος του Μεταξιού“, στην Καλλιθέα Αττικής με συντονίστρια τη Δρα Λαογραφίας Μυροφόρα Ευσταθιάδου.
Η γενική θεματική ήταν “περί παράδοσης”. Θίχτηκαν ζητήματα όπως η απώλεια, όχι των εθίμων αλλά των ηθών, η απεδαφοποίηση του Ποντιακού πολιτισμού και οι συνέπειές της, οι ιδιαίτερες τοπικές ταυτότητες των Ποντίων στην Ελλάδα, η υπερκατανάλωση της παράδοσης, που αγγίζει τα όρια της γραφικότητας ενώ προτάθηκαν τρόποι συνύπαρξης παραδοσιακών στοιχείων στη σύγχρονη καθημερινότητα, χωρίς αυτά να θεωρούνται ξεπερασμένα, καθώς η παράδοση είναι από τις πιο προσαρμοστικές και δυναμικές διαδικασίες.
Καθώς η συζήτηση είναι μεγάλη, θα ακολουθήσουν κι άλλες δημόσιες συζητήσεις με επιμέρους θεματικές ενότητες.
Ακολούθησε, όπως κάθε Δευτέρα, παραδοσιακό μουχαπέτ΄, με παρόντες, ανάμεσα σε άλλους το Δημήτρη Καρασαββίδη, το Γιώργο Ιωαννίδη, το Λάζο Ιωαννίδη, το Χρήστο Ναβροζίδη, το Γιώργο Ζίνισα κ.ά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube