Συνάντηση Δένδια-Γκιουλέρ: Συμφώνησαν για αντιαεροπορικά συστήματα

Συνάντηση Δένδια-Γκιουλέρ: Συμφώνησαν για αντιαεροπορικά συστήματα

Συμφωνία για την πρωτοβουλία «Ασπίδα του Ευρωπαϊκού Ουρανού», που συμπεριλαμβάνει τον εξοπλισμό τους με νέα αντιαεροπορικά συστήματα

Τη συμφωνία για την πρωτοβουλία «Ασπίδα του Ευρωπαϊκού Ουρανού», που συμπεριλαμβάνει τον εξοπλισμό τους με νέα αντιαεροπορικά συστήματα υπέγραψαν Ελλάδα και Τουρκία στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Παράλληλα ο Νίκος Δένδιας είχε μικρή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

Η ανάρτηση του Τούρκου ΥΠΑΜ

«Η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεχίζεται. Ο υπουργός Γιασάρ Γκιουλέρ συμμετείχε στην “Τελετή Υπογραφής της Επιστολής Προθέσεων για τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Ασπίδα του Ουρανού (ESSI)” στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ. Κατά τη διάρκεια της τελετής που φιλοξένησε ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας Boris Pistorius, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Νικόλαος Δένδιας υπέγραψαν τη συμφωνία».

Η συνάντηση Δένδια-Γκιουλέρ

Σε δεύτερη ανάρτησή του στο Χ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας σημειώνει τη σύντομη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Γιασάρ Γκιουλέρ.

«Ο Γιασάρ Γκιουλέρ, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είχε σύντομη συνάντηση με τον Νικόλαο Δένδια, Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, μετά την “Τελετή Υπογραφής της Επιστολής Προθέσεων για τη συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Ασπίδα του Ουρανού (ESSI)”. Οι δύο Υπουργοί είχαν σύντομη συνάντηση και στη συνέχεια παρακολούθησαν τη δεύτερη σύνοδο στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ», αναφέρει η ανάρτηση.

 

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube