Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 9 Φεβρουαρίου 2024

Σχέδιο Νετανιάχου για εκκένωση της Ράφα – “Στόχος η εθνοκάθαρση της Γάζας από Παλαιστίνιους”, απαντά ο Αμπάς

Σχέδιο Νετανιάχου για εκκένωση της Ράφα – “Στόχος η εθνοκάθαρση της Γάζας από Παλαιστίνιους”, απαντά ο Αμπάς

Αυξάνεται η διεθνής πίεση προς το Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Παρασκευή ότι διέταξε τον στρατό να αναπτύξει ένα διπλό σχέδιο για την εκκένωση των αμάχων από τη Ράφα στη νότια Γάζα και για την ήττα των εναπομεινάντων μαχητών της Χαμάς, καθώς αυξάνεται η διεθνής πίεση προς το Ισραήλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

“Είναι αδύνατο να επιτευχθεί ο στόχος του πολέμου χωρίς να εξοντώσουμε τη Χαμάς και να αφήσουμε τέσσερα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα” και αυτό απαιτεί επίσης “οι άμαχοι να απομακρυνθούν από τις εμπόλεμες ζώνες”, επισημαίνει το γραφείο του Νετανιάχου σε ένα δελτίο τύπου.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα μια φονική αεροπορική επιδρομή εναντίον της Ράφα, της τελευταίας περιοχής του θύλακα όπου οι κάτοικοι της Γάζας έχουν βρει καταφύγιο, παρά τις επικρίσεις για την επίθεση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τις προειδοποιήσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων για τον μεγάλο αριθμό νεκρών μεταξύ των Παλαιστινίων, εάν ο ισραηλινός στρατός προωθηθεί στην πόλη.

Η ανησυχία της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων κατοίκων της Γάζας που έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα έχει αυξηθεί από τότε που το Ισραήλ απείλησε να πραγματοποιήσει χερσαία επίθεση εναντίον της πόλης, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Η Ουάσιγκτον είπε χθες πως δεν θα στηρίξει καμία ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη η δεινή κατάσταση των αμάχων και ο Τζο Μπάιντεν περιέγραψε την απάντηση του Ισραήλ στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς ως “υπερβολική”.

Αμπάς: Στόχος η εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από τη Γάζα

Το γραφείο του προέδρου του Κράτους της Παλαιστίνης (Παλαιστινιακής Αρχής) Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για στρατιωτική κλιμάκωση στη Ράφα, πόλη που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, στοχεύει να εκδιώξει τους Παλαιστίνιους από τη γη τους.

Το γραφείο του Αμπάς, επικεφαλής του ημι-κρατικού μηχανισμού ο οποίος ασκεί μερική αυτοδιοίκηση στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, δήλωσε ότι θεωρεί υπεύθυνη τόσο την ισραηλινή κυβέρνηση όσο και την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τις επιπτώσεις του σχεδίου.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube