Weather Icon
Ινδία , Κατάρ 18 Φεβρουαρίου 2024

Προώθηση της συνεργασίας Ινδίας – Κατάρ μετά τον διπλωματικό θρίαμβο του Νέου Δελχί! Επίσκεψη Μόντι στη Ντόχα με πολλαπλά οφέλη

Προώθηση της συνεργασίας Ινδίας – Κατάρ μετά τον διπλωματικό θρίαμβο του Νέου Δελχί! Επίσκεψη Μόντι στη Ντόχα με πολλαπλά οφέλη

Μόντι και Αλ Θάνι αντάλλαξαν απόψεις για την επέκταση της διμερούς συνεργασίας Ινδίας-Κατάρ σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, η ενέργεια, τα οικονομικά και η τεχνολογία.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον ομόλογό του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι και το δίδυμο συζήτησε τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Νέου Δελχί και Ντόχα

Σε μια ανάρτηση στο X, ο πρωθυπουργός Μόντι δήλωσε: “Είχα μια υπέροχη συνάντηση με τον πρωθυπουργό @MBA_AlThani_. Οι συζητήσεις μας περιστράφηκαν γύρω από τρόπους ενίσχυσης της φιλίας Ινδίας-Κατάρ.”

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας, κατά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την επέκταση της διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, η ενέργεια, τα οικονομικά και η τεχνολογία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στη Δυτική Ασία και τόνισαν τη σημασία της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

«Ο Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζάσιμ Αλ-Θάνι συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

«Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο φίλων χωρών και τρόποι στήριξης και ανάπτυξής τους, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου και των επενδύσεων», προστίθεται.

Ο πρωθυπουργός Μόντι παρέστη επίσης σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρωθυπουργός του Κατάρ.

“Προώθηση της συνεργασίας Ινδίας – Κατάρ! Ο πρωθυπουργός @narendramodi πραγματοποίησε μια εποικοδομητική συνάντηση με την HH @MBA_AlThani_, Πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ του Κατάρ στη Ντόχα. Οι συζητήσεις κάλυψαν την επέκταση της διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως το εμπόριο και οι επενδύσεις, η ενέργεια, η χρηματοδότηση μεταξύ άλλων”, ο εκπρόσωπος του MEA Randir Ο Jaiswal δημοσιεύτηκε στο X.

Ο πρωθυπουργός Μόντι, ο οποίος έφτασε στο Κατάρ το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον υφυπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σολτάν μπιν Σάαντ Αλ-Μουράικι.

Ο πρωθυπουργός Μόντι έτυχε θερμής υποδοχής από την ινδική διασπορά έξω από το ξενοδοχείο του στο Κατάρ. Οι άνθρωποι που κουβαλούσαν ινδικό τρίχρωμο και δώρα για τον πρωθυπουργό Μόντι φώναζαν “Modi Modi” και “Bharat Mata Ki Jai”. Ο πρωθυπουργός Μόντι έσφιξε τα χέρια με ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο του στη Ντόχα για να τον καλωσορίσουν. Μερικοί από τους ανθρώπους του έκαναν ακόμη και δώρα όπως βιβλία. Ο κόσμος τράβηξε επίσης φωτογραφίες του πρωθυπουργού Μόντι καθώς αλληλεπιδρούσε μαζί τους.

Όπως σημειώνουν ινδικά ΜΜΕ, αυτή η επίσκεψη ήρθε μετά από έναν σημαντικό διπλωματικό θρίαμβο για την Ινδία, κατά τον οποίο οκτώ βετεράνοι του ινδικού ναυτικού που καταδικάστηκαν σε θάνατο στο Κατάρ με κατηγορίες κατασκοπείας, αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Ντόχα τη Δευτέρα.

Επτά από τους οκτώ βετεράνους επέστρεψαν στην Ινδία. Το όγδοο άτομο έχει επίσης απελευθερωθεί και η επιστροφή του βρίσκεται υπό επεξεργασία, ανέφερε το ινδικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η θανατική ποινή μετατράπηκε σε παρατεταμένη φυλάκιση νωρίτερα μετά από διπλωματική παρέμβαση του Νέου Δελχί.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube