Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 28 Φεβρουαρίου 2024

Προειδοποίηση από Κίνα: Εκτός ελέγχου η σύγκρουση με Ρωσία, εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Προειδοποίηση από Κίνα: Εκτός ελέγχου η σύγκρουση με Ρωσία, εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς πως θα εξελιχθεί η ένταση μεταξύ Ρωσίας – ΝΑΤΟ λέει Κινέζος αναλυτής

Η σύγκρουση με τη Ρωσία θα καταστεί ανεξέλεγκτη εάν το ΝΑΤΟ στείλει χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία υποστηρίζει ο Li Haidong, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας.

«Εάν τα μέλη του ΝΑΤΟ αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στο όνομα των στρατών των κρατών τους, και όχι εθελοντών ή πολιτοφυλακών, η Ρωσία μπορεί να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει πιο καταστροφικά όπλα και να πλημμυρίσει το πεδίο της μάχης με περισσότερα στρατεύματα. Ο πόλεμος θα γίνει πιο βάναυσος και ανεξέλεγκτος» υποστηρίζει ο Κινέζος καθηγητής.

Όπως επισημαίνει, είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς πως θα εξελιχθεί η ένταση μεταξύ Ρωσίας – ΝΑΤΟ. Ωστόσο, όπως λέει, και λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ, η ιδέα της αποστολής χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία «θα αντιμετωπίσει την αντίθεση πολλών κρατών εντός του ΝΑΤΟ λόγω της ανησυχίας για πιθανή κλιμάκωση».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube