Weather Icon
Ινδία 25 Φεβρουαρίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση Milan-2024 του ινδικού ναυτικού με τη συμμετοχή 50 χωρών

Πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση Milan-2024 του ινδικού ναυτικού με τη συμμετοχή 50 χωρών

Πραγματοποιήθηκε υπό την Ανατολική Ναυτική Διοίκηση από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου 2024 στο Visakhapatnam η 12η έκδοση της  πολυεθνικής άσκησης του ινδικού ναυτικού, Milan – 2024 .

Η προηγούμενη έκδοση της άσκησης του Μιλάνου διεξήχθη μεταξύ 25 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου 2022, στο Visakhapatnam . Κατά τη διάρκεια αυτής της έκδοσης, εκτός από την Ινδία, 39 χώρες συμμετείχαν στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών παικτών, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και η Αυστραλία, που επιδεικνύουν τη ναυτική τους ανδρεία. Φέτος 50 φιλικές χώρες συμμετείχαν στις ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων πλοίων από 20 χώρες.

Η άσκηση  Milan, που σημαίνει «συνάντηση» ή «σύνθεση» στα Χίντι, ξεκίνησε το 1995, με τη συμμετοχή τεσσάρων ξένων εθνών – Ινδονησίας, Σιγκαπούρης, Σρι Λάνκα και Ταϊλάνδης – σύμφωνα με τo δόγμα «Look East» της Ινδίας. Καθώς η άσκηση απέκτησε εξέχουσα θέση και απαιτούσε έναν μεγαλύτερο χώρο, το Visakhapatnam, γνωστό και ως «Πόλη του Πεπρωμένου», αναδείχθηκε ως η προτιμώμενη τοποθεσία για μελλοντικές ασκήσεις 

Η καταλληλότητα της πόλης πηγάζει από διάφορους παράγοντες: χρησιμεύει ως σημαντικός εμπορικός κόμβος, διαθέτει ένα μεγάλο λιμάνι, διαθέτει μια απότομη παράκτια κλίση κοντά στις ακτές της (επιτρέποντας στα πλοία να λειτουργούν κοντά) και προσφέρει μια εκτεταμένη ακτογραμμή, παρέχοντας μια εξαιρετική εμπειρία θέασης το κοινό. Συγκεκριμένα, η παραλία Ramakrishna (RK) προσφέρει ένα γραφικό σκηνικό, που συμπληρώνεται από στιβαρές υποδομές, γεγονός που την καθιστά ευνοϊκή για τη φιλοξενία διαφόρων εκδηλώσεων στην άσκηση Milan, συμπεριλαμβανομένων επιχειρησιακών επιδείξεων και της διεθνούς παρέλασης της πόλης.

Η άσκηση Milan-24 περιελάμβανε δύο διακριτές φάσεις: τη «λιμενική φάση» και τη «θαλάσσια φάση».

Κατά τη φάση του λιμανιού, η πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των συμμετεχόντων εθνών βρέθηκε στο επίκεντρο. Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν το διεθνές ναυτικό σεμινάριο, τη διεθνή παρέλαση της πόλης, την έκθεση ναυτιλιακής τεχνολογίας, την ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων σε θέματα και συνάντηση νεαρών αξιωματικών, μαζί με διάφορα αθλητικά γεγονότα.

Στη θαλάσσια φάση, πλοία από φιλικές ξένες χώρες, μαζί με αεροσκάφη του Ινδικού Ναυτικού και άλλες μονάδες, συμμετείχαν σε ελιγμούς μεγάλων δυνάμεων, προηγμένες επιχειρήσεις αεράμυνας, ανθυποβρυχιακό πόλεμο και ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube