Weather Icon
Δανία , Ινδία , Τεχνολογία 6 Φεβρουαρίου 2024

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Μόρτεν Μέλνταλ αποθεώνει το σύστημα χρηματοδότησης της καινοτομίας στην Ινδία

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Μόρτεν Μέλνταλ αποθεώνει το σύστημα χρηματοδότησης της καινοτομίας στην Ινδία

Οι δυτικές χώρες μπορούν να μάθουν από την Ινδία καθώς οι φορείς χρηματοδότησης για την έρευνα στη Δύση είναι «ανεξάρτητοι».

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Μόρτεν Μέλανταλ επαίνεσε το οικοσύστημα χρηματοδότησης της έρευνας της Ινδίας, υπογραμμίζοντας τον ρόλο που διαδραμάτισε το Συμβούλιο Βοήθειας Έρευνας Βιομηχανίας Βιοτεχνολογίας (BIRAC) στη διευκόλυνση και τη χρηματοδότηση του έργου καινοτομίας.

Σε συνέντευξή του στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, ο βραβευμένος με Νόμπελ Χημείας το 2022, εξέφρασε ότι οι δυτικές χώρες μπορούν να μάθουν από την Ινδία καθώς οι φορείς χρηματοδότησης για την έρευνα στη Δύση είναι «ανεξάρτητοι». Ο Μέλνταλ κατά την επίσκεψή του στην Ινδία βρέθηκε στο Συμβούλιο Βοήθειας για την Έρευνα Βιομηχανίας Βιοτεχνολογίας (BIRAC), μια επιχείρηση του δημόσιου τομέα που υπάγεται στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας (DBT) που συνδέεται μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και της βιομηχανίας.

Αναλογιζόμενος την επίσκεψή του στην εταιρεία, ο Μέλνταλ είπε “Ο BIRAC είναι ένας οργανισμός για την καινοτομία στην Ινδία. Νομίζω ότι είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό που κάνατε στην πραγματικότητα εδώ για να οργανώσετε έναν οργανισμό-ομπρέλα που αγνοεί όλα τα διαφορετικά θεμέλια. Η όλη διαδικασία καινοτομίας διευκολύνεται από αυτή την οργάνωση και έχει άμεσους δεσμούς με την κυβέρνηση. Λοιπόν, νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό νέο πράγμα στην Ινδία από το οποίο μπορούμε να μάθουμε στις δυτικές χώρες όπου οι φορείς χρηματοδότησης είναι κάπως ανεξάρτητες οντότητες, δεν συντονίζονται πολύ καλά. Επίσης, όλοι οι διαφορετικοί κανονισμοί γύρω από αυτό και ούτω καθεξής. Δεν είναι συντονισμένοι Μπορούμε να μάθουμε από αυτό σίγουρα εδώ από την Ινδία”, είπε συγκεκριμένα ο Μέλνταλ.

Στην ομιλία της για τον προϋπολογισμό του 2024-2025, η υπουργός Οικονομικών Νιρμάλα Σιθαραμάν αναφέρθηκε σε «ένα νέο σχέδιο βιο-παραγωγής και βιοχυτηρίου» για να παρέχει «φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις, όπως βιοαποδομήσιμα πολυμερή, βιοπλαστικά, βιοφαρμακευτικά προϊόντα. και βιο-αγρο-εισροές». Όταν ρωτήθηκε για το πώς η Ινδία και η Δανία μπορούν να συνεργαστούν σε τομείς της επιστήμης, ο Μέλνταλ είπε ότι τα δύο έθνη μπορούν να κάνουν παγκόσμια εκπαίδευση στη χημεία.

«Και νομίζω ότι θα ήταν πολύ ωραίο αν μπορούσαμε να συνεργαστούμε με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, για το πώς μπορούμε να κάνουμε μια παγκόσμια εκπαίδευση στη χημεία», είπε ο επιστήμονας. Ο Μέλνταλ επικοινώνησε επίσης με τον Υπουργό Επικρατείας της Ένωσης (Ανεξάρτητη Υπεύθυνη) Επιστήμης και Τεχνολογίας Τζιτέντρα Σινγκ και συζήτησε τη διμερή συνεργασία στα φαρμακευτικά προϊόντα και την προώθηση των σπουδών χημείας μεταξύ των μαθητών.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube