Ο ηγέτης της μειονότητας των Σίντι στο Πακιστάν εκτελέστηκε από τον Στρατό!

Ο ηγέτης της μειονότητας των Σίντι στο Πακιστάν εκτελέστηκε από τον Στρατό!

Έντονες αναταραχές έγιναν μάρτυρες αφότου ο ηγέτης των”Σίντι”, δάσκαλος και ένθερμος επικριτής των εξαναγκαστικών εξαφανίσεων, ο Hidayat Lohar πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 16 Φεβρουαρίου. Οι Σίντι, είναι μια ινδοαριανή μειονότητα  που ζει στην επαρχία Σιντ του Πακιστάν . Η ιστορική πατρίδα των Σίντι συνορεύει με το νοτιοανατολικό τμήμα του Βελουχιαστάν, την περιοχή Μπαχαβαλμπούρ του Παντζάμπ και την περιοχή Κουτς του Γκουτζαράτ. Πρόκειται για μία μειονότητα, η οποία έχει απομονωθεί σε όλη την ιστορία, διατηρώντας όμως τον πολιτισμό της.

Όπως διαβάζουμε στο Newsintervention o Hidayat Lohar βρισκόταν υπό την απειλή του Πακιστανικού Στρατού. Και αυτό γιατί ο ηγέτης των Σίντι εκπροσωπούσε τις φωνές και των καταπιεσμένων συνανθρώπων της φυλής του. Εκπροσωπούσε τη Voice for Missing Persons of Sindh (VMPS) και στο παρελθόν είχε πέσει θύμα εξαναγκαστικής εξαφάνισης από τον στρατό του Πακιστάν από τις 17 Απριλίου 2017 έως τον Ιούλιο του 2019.

Μετά τη βάναυση δολοφονία του, η κόρη του Sasui Lohar, η οποία είναι επίσης ακτιβίστρια που υψώνει φωνή κατά της εξαναγκαστικής εξαφάνισης (σ.σ. πολιτών, ακτιβιστών, μειονοτήτων) που χρηματοδοτείται από το Πακιστάν, επέκρινε τον πακιστανικό στρατό και τη μαριονέτα του (σ.σ. Αστυνομία), ότι δεν κατέγραψαν FIR (Πρώτη Αναφορά Πληροφοριών) σχετικά με τη δολοφονία του πατέρα της.

 

Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και έστησαν ενέδρα στον Lohar, πυροβολώντας τρεις φορές. Το 2017, όταν ο πατέρας της απήχθη, ορισμένα αποκαλυπτικά έγγραφα, όπως ταυτότητες των δραστών έπεσαν στο έδαφος. Τότε ζητήθηκε από την κόρη του θύματος να σιωπήσει διαφορετικά ο πατέρας της θα σκοτωνόταν.

Και τώρα, που ο πατέρας της έχει σκοτωθεί, απευθύνθηκε στην αστυνομία για να τους αποκαλύψει καθώς ο Πακιστανικός Στρατός δολοφόνησε τον πατέρα της, παρόλο που η ίδια σιώπησε. Αλλά η αστυνομία που βρίσκεται υπό τις εντολές του Πακιστανικού Στρατού δεν κατέθεσε FIR. Η Sasui λέει τις τελευταίες εβδομάδες, οι απειλές για θάνατο στον πατέρα της είχαν αυξηθεί και τελικά σκοτώθηκε κοντά στο σχολείο του.

 

 

Η Sasui Lohar κατηγορεί τον Πακιστανικό Στρατό, ότι σκότωσε τον πατέρα της. Λέει ότι έχει όλα τα στοιχεία, αλλά η αστυνομία δεν ακούει τις καταγγελίες και τις εκκλήσεις της. Το μόνο που εισπράττει είναι άγνοια για τη βάναυση δολοφονία του πατέρα της και μάλιστα υπό το φως της ημέρας. Συγκεκριμένα, η δολοφονία του Hidayat Lohar υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την καταπίεση της κοινότητας των Σίντι στα χέρια του αυταρχικού πακιστανικού καθεστώτος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube