Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 1 Φεβρουαρίου 2024

Νετανιάχου: Όχι συμφωνία για τους ομήρους με οποιοδήποτε κόστος

Νετανιάχου: Όχι συμφωνία για τους ομήρους με οποιοδήποτε κόστος

Συνεχίζονται οι απώλειες της Χαμάς στη Γάζα

Στα νότια, στη Χαν Γιουνίς, επίκεντρο των ισραηλινών επιχειρήσεων κατά της Χαμάς, δυνάμεις της 98ης Μεραρχίας εντόπισαν εκτοξευτή ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς και στη συνέχεια τον εξουδετέρωσαν με αεροπορικό πλήγμα, ανέφεραν οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF).

Επίσης, οι IDF αναφέρουν ότι αλεξιπτωτιστές τους εξουδετέρωσαν αρκετούς ενόπλους κατά τη διάρκεια μιας σειράς συγκρούσεων την Τετάρτη, ενώ κατεύθυναν αεροπορικές επιδρομές εναντίον άλλων στελεχών της Χαμάς στη Χαν Γιουνίς.

Εν τω μεταξύ, ο στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις κατά της Χαμάς στη βόρεια και κεντρική Γάζα.

Οι IDF αναφέρουν ότι οι δυνάμεις τους στη βόρεια Γάζα και κεντρική Γάζα σκότωσαν δεκάδες πράκτορες της Χαμάς και πραγματοποίησαν επιδρομές σε τοποθεσίες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν θα κάνουμε συμφωνία για τους ομήρους «με οποιοδήποτε κόστος», δηλώνει ο Νετανιάχου

Παράλληλα, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στο θύλακα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα μια μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του στην οποία ξεκαθάρισε ότι «εργαζόμαστε για να επιτύχουμε ένα άλλο πλαίσιο για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων μας, αλλά τονίζω – όχι με οποιοδήποτε τίμημα».

«Έχουμε κόκκινες γραμμές», συνέχισε, «συμπεριλαμβανομένων: δεν θα τερματίσουμε τον πόλεμο, δεν θα αποσύρουμε τις IDF από τη Λωρίδα, δεν θα απελευθερώσουμε χιλιάδες τρομοκράτες».

Ο Νετανιάχου είπε ότι εκτός από το να εργάζεται για να βγάλει τους ομήρους, το Ισραήλ εργάζεται για τους άλλους στόχους του στον πόλεμο – «την εξάλειψη της Χαμάς και να διασφαλίσει ότι η Γάζα δεν αποτελεί ποτέ ξανά απειλή».

«Δουλεύουμε και για τα τρία αυτά μαζί και δεν θα εγκαταλείψουμε κανένα από αυτά», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube